IskolaMás szemmelPedagógus szemmel

Ősszel végem van, mint a vakációnak

"A pszichomókus néni szerint aranyos, hogy Hipi-Hopinak neveztem el magam, és jó, hogy néha a zongora alá bújva merengek: akkor csak szemtelen lázadó vagyok, vagy tényleg beteg?...”

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://www.koloknet.hu/files/556_vegemvan.jpg”.Nochta Tia:  Ősszel végem van, mint a vakációnak - Egy hiperaktív gyermek panaszai című könyve sok humorral, s a gyermek és az olvasó iránti mélységes türelemmel és megértéssel mutatja be egy hiperaktív gyermek gondolatait.

"A sok vidám, boldog mesét elbújtattam magamban. Kell a muníció, mert a legeslegnagyobb nagybátyám ezt mondogatja: Nincs probléma, csak feladat. Megoldom-e? A pszichomókus néni szerint aranyos, hogy Hipi-Hopinak neveztem el magam, és jó, hogy néha a zongora alá bújva merengek: akkor csak szemtelen lázadó vagyok, vagy tényleg beteg? Pedig ezt mindenkinek pontosan kell tudnia, mert mi van akkor, ha műtétre megy az ember gyereke, és nem tudja a választ? Szerinted megúszható a gyógyszerszedés? És hogyan? Neked jó a suliban? Elárulom: mi nem azért pörgünk, mert a Föld forog, és ha innentől fogva kezedben a kezem, megtudhatod a választ, mert az életről - ha humortarisznyának is képzett - én már mindent tudok...”

A könyv a soproni Novum Verlag gondozásában jelent meg.


Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XKreatív tréningek gyerekeknek