IskolaMérés és értékelés

Bill Gates: A tanároknak szükségük van visszajelzésre

Bill Gates a PISA adatok alapján arra a következtetésre jutott, hogy azok az országok teljesítenek jól, ahol kifinomult tanárértékelési rendszerek működnek, vagyis ahol a tanár megfelelő visszajelzést kap a munkájáról és így képes fejlődni. 

Bill Gates gondolt egy nagyot, és úgy vélte, az amerikai oktatás színvonalán javít egy tanárértékelési projekt elindításával. De ez nem egy hatalmas tanfelügyeleti rendszer bevezetését jelenti. A lényeg hogy itt maga a pedagógus értékeli a saját munkáját, méghozzá viszonylag egyszerű módon, még ha némi pénzt és időt igényel is. Egy projekt keretén belül a pedagógusok felveszik a tanórájukat, otthon saját maguk elemzik és azt, amit arra érdemesnek találnak, közkinccsé teszik.

Hol vannak nálunk az ilyen okos és hiteles gazdag emberek, hogy ilyen projektet elindítsanak a saját pénzükön? És hol vannak azok a pedagógusok, akik akár csak saját szobájuk magányában is szembe tudnak nézni saját magukkal a tanórán?

Mindenesetre érdemes a videót megnézni!

 
Kölöknet hozzászólások  
(2 hozzászólás) 
2014 február 25.
Lannert Judit
Vannak már ilyen kezdeményezések itthon is, például a Videótréningesek is ilyet csinálnak. Szerintem nem annyira a szakember hiánya nálunk a gond, hanem a valódi polgárok hiánya (vannak azért ilyenek is de nagyon kevesen), akik tőkével, ésszel és szívvel egyaránt rendelkeznek. Mert az ilyen kezdeményezésekhez pénz is kell.
2014 február 24.
Monoriné Papp Sarolta
És hol vannak azok a szakemberek, Judit, akik mellé tudnak állni a hasonló kezdeményezéseknek - pusztán szakmai értékrendjük, és nem érdekeik alapján?
Kölöknet hozzászólás
aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó