IskolaMérés és értékelésKompetenciamérés

Mikulásváró ismét a Millenárison

Már alig kell aludni a Mikulásig! Hosszúnak tűnhet ez az idő is, de ha a Millenáris Mikulásváróján együtt várják a gyerekek, talán könnyebb lesz átvészelni még a hátralévő napokat.

10.00–16.00 Baba Bú-Jó– Játszóház kicsiknek: A játék, a játszani tudás velünk született képesség, amelyet a mai világban gyorsan elfelejtünk, pedig egész életünk során szükségünk van rá. Az értékes játék tanulható és tanítható. A Baba Bú-Jó programjain szülők és gyerekek játszanak együtt, olyan játékokat, amelyeket akár otthon is tudnak folytatni közösen.

10.00–16.00 Csiribiri kézműves műhely: Mikuláscsizma-varrás, manósapka-készítés, játékgyártás a Móra Kiadó karaktereiből.

10.00–16.00Látogass el a Jazzy Rádió Mikulás-szobájába, és ismerkedj meg segítőivel, a huncut kis manókkal!

10.00, 12.00 Németh Luca bábművész előadása

10.00 Mini mozi – filmvetítés

10.00 Víg Balázs szerző játszik a gyerekekkel 

13.3014.30 Dedikálás a Móra által kiadott könyvek szerzőivel, illusztrátoraival

15.00 Gaál Zsuzsa interaktív programja a gyerekekkel

10.00–16.00 Krampusz Iskola – ügyességi vetélkedő: Egy ügyes krampusz, aki a Mikulás segédje, minden fontos dolgot meg tud tenni. Most te is kipróbálhatod magad, akárcsak a kis Krampusz! Játékaink: célba dobás hógolyóval, csizmatisztítás, ajándékkézbesítés, zsákcipelés, diógyűjtögetés.

16.00 Szalóki Ági: Vadrózsából tündérsípot: „Alig múltam 1 éves, amikor karácsonyra megkaptam életem első lemezét, a Regélőt. A Kaláka és a Sebő együttes dalai mellett egy szépen csengő női énekhang is hallható ezen a lemezen. Vitai Ildikó lányával, Varga Ritával Weöres Sándor, Csoóri Sándor és Zelk Zoltán verseit adja elő gitárkísérettel. Mi volnék? Regélő; Este jó, este jó; Olvadás; Haragosi; Volt egy szép ládika; Jó estét, hársfa; Hold udvarában… Ezek a dalok és versek olyan erősen ivódtak belém, hogy hatásukat ma is érzem magamon. Felkerestem Ildikót. 73 éves most. Meghívott magához. Megetetett, mint a nagymamám. Aztán beszélgettünk. Előkerült a gitár, és előbújtak az emlékek, a Regélő és a Mesebeli madár dalai. Énekeltünk késő estig a hangyáról, a cinkéről, a fekete hattyúról, a Balaton-partról. És olyan volt, mintha mindig ismertük volna egymást. Hát ilyen a zene! Gyertek és hallgassátok!” Szalóki Ági

További információ itt található.

Helyszín: Millenáris Park, Fogadó

Időpont: 2011. december 3. 10-18 óráig

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás