Iskola

Migráció az iskolában – összegyűlt a programra a pénz

Az Artemisszió Alapítvány 2015. november végén közösségi finanszírozási kampányt indított, hogy általános iskolásoknak tudjon foglalkozásokat tartani a migráció témakörében. A szükséges, 400 ezer forint két hónap alatt gyűlt össze.

Az alapítvány úgy gondolja, hogy a migráció témáját nem szabad a szőnyeg alá söpörni, így nagyon fontos, hogy az iskolákban is foglalkozzanak vele. Az anyagi támogatások összege, a megosztások és a rengeteg érdeklődés azt mutatja, hogy a magyar emberek is fontosnak tartják az érzékenyítő munkát, az Alapítvány tevékenységét és a politikai érdekektől mentes, nyitott és őszinte beszélgetést a migrációról. A kampány sikerét mutatja, hogy nem csak a szükséges pénz jött össze, de több iskolából is jelezték az igényt a program iránt.


Fotó: Artemisszió Alapítvány

A program során 2016 első felében 15 iskolába látogatnak el magyar és migráns önkéntesek, hogy egy nemformális oktatási program keretein belül beszélgessenek, vitatkozzanak a migrációval kapcsolatos kérdésekről a gyerekekkel. Az Artemisszió nem kész válaszokat szeretne adni a gyerekeknek, hanem együtt gondolkodásra és együttérzésre készteti őket, hogy kialakíthassák a saját véleményüket, és ne fogadják el feltétlenül azt, amit a médiában hallanak a témáról.

Az adományozási kampány sikerén felbuzdulva és a nagy érdeklődésre való tekintettel úgy tervezik, hogy a támogatáskérést tovább folytatják, hogy még több iskolában meg tudják valósítani a migráns érzékenyítő programukat.

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás