Iskola

Milliárdokkal gazdálkodik a kibővített feladatkörű Oktatási Hivatal

Több mint 4,5 milliárd forintos büdzsével indítja az évet új feladataival az Oktatási Hivatal – írta az Origo a Napi Gazdaságra hivatkozva.

A többlet teendők ki-, illetve a korábbi szakintézmények kötelezettségeinek szétosztása a központi költségvetésben nem eredményez pluszkiadást, az egyes feladatok ellátásának költségei a feladat korábbi címzettjei helyett az Oktatási Hivatalnál jelentkeznek - írja a Napi Gazdaság az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott tájékoztatás alapján.

Pedagógusminősítés, tanfelügyelet

Január 1-jétől az OH látja el a pedagógusminősítés és az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés, magyarán tanfelügyelet szervezését, továbbá a szaktanácsadói névjegyzék vezetését, április 1-jétől pedig a pedagógiai-szakmai szolgáltatást biztosítja az állami köznevelési közfeladat-ellátásban.

Ez is "racionalizálás"

A szaktárca szerint mindez a köznevelési háttérintézmények feladatainak és működési folyamatainak „racionalizálását” segíti elő, amivel megszüntethető a párhuzamos feladatrendszer, az egyes feladatok tekintetében egy felelős szervezetet jelölnek ki, megvalósítható továbbá a szervezetek hatékony irányítási rendszerének, ellenőrzésének kialakítása - írta a lap.

Forrás: Origo, Napi Gazdaság

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás