Iskola

Okostelefont az iskolapadra, avagy a program, amelyért sorban fogtok állni!

Hamarosan mindenki számára elérhető lesz és az iskolákban is bevezethetik a magyar GEOMATECH oktatási rendszer. A program az általános iskolától az érettségiig interaktívan, digitális eszközök segítségével oktatja a matematikát. A projektben eddig mintegy 680 intézményből 1500-nál is több pedagógus vett részt, vizsgázott le és teszteli, használja a digitális módszertant.

A projekt elsődleges célja, hogy a diákok megszeressék a matematikát, és az órákon aktívabbak, a tanulás során pedig motiváltabbak, kreatívabbak legyenek. Ennek érdekében 2015. szeptemberig – a GEOMATECH közoktatási projektjének keretében – országosan 2400 általános és középiskolai, matematikát és természettudományokat oktató pedagógust ingyenesen képeznek ki az új módszer használatára.

A projekt Magyar és nemzetközi szakmai háttere

A programban dolgozó hazai és nemzetközi szakemberek a korszerű, nemzetközi kutatási módszertanokon alapuló, a Nemzeti alaptanterv elvárásainak megfelelő digitális tananyagokat a világ egyik legismertebb matematikai-természettudományos szoftvere, a GeoGebra segítségével jelenítik meg. A GeoGebra a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb, Magyarországon is számos intézményben sikerrel alkalmazott oktató szoftvere, amely az elvont matematikai és természettudományos feladatok láthatóvá tétele révén nyújt segítséget, emellett egy, a pedagógusok ezreit világszerte tömörítő nemzetközi közösség is.Ennek a nemzetközi közösségnek az erejére és szakértelmére is támaszkodnak a projekt megvalósításában közreműködő szakemberek, hiszen többek között a Cambridge-i Egyetem és a linzi Nemzetközi GeoGebra Intézet is együttműködik a projekt módszertani megalapozásában, a jó gyakorlatok megosztásában és az eredmények terjesztésében.

A diákok körében már most is népszerű GEOMATECH segítségével játszva tanulhatnak a diákok. A virtuális tankönyv egyesíti a geometriát, az algebrát, a táblázatkezelést, a grafikus ábrázolást, a statisztikát és az analízist. Interneten keresztül asztali gépen, tableten és – a diákok legnagyobb örömére – hamarosan telefonon is elérhetőek lesznek a feladatok, így akár hazafelé menet is elkészülhet a házi feladat. Eszköztárában a program a felhasználók kreativitására épít, ezért megvan az az előnye, hogy bárki könnyedén készíthet új, egyedi feladatokat, feladatmegoldásokat is.

A projektben készült tananyagok ezen a felületen folyamatosan növekvő számban elérhetők.

akkreditált pedagógus továbbképzések

A 2014 szeptemberétől indult, ingyenes, 60 pontos, akkreditált pedagógus továbbképzések az általános és középiskolában oktatott matematikához és természettudományokhoz kapcsolódnak. Céljuk, hogy az általános és középiskolákban tanító pedagógusokat megismertessék a projekt keretében létrehozott digitális tananyagegységekkel és a GEOMATECH keretrendszerben rejlő, az órai munkájukat és az otthoni felkészülésüket hatékonyan támogató, korszerű lehetőségekkel.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás