IskolaPedagógusAlternatív oktatás

Iskolaválasztás

Alternatív pedagógiák

A pedagógiai programok zavarba ejtő kínálatában bizony nem könnyű eligazodni. Sorozatunkban igyekeztünk összegyűjteni a hazai közoktatásban jelen lévő komplett, egységes pedagógiai rendszereket. A különböző programokat bemutató cikkeinket itt megtalálhatja.

Tanítás és tanulás a Waldorf iskolában

A pedagógiai programok zavarba ejtő kínálatában bizony nem könnyű eligazodni. Sorozatunkban a hazai közoktatásban jelen lévő komplett, egységes pedagógiai rendszereket mutatjuk be. A Waldorf pedagógia szellemében itthon és külföldön is működnek óvodák és iskolák, egészen az érettségiig. Ezt az intézménytípust olyan családoknak ajánljuk, akik szívesen részt vállalnak egy nyugodt és derűs közösség építésében is.

Montessori jellegű tanulás-tanítás

A pedagógiai programok zavarba ejtő kínálatában bizony nem könnyű eligazodni. Sorozatunkban a hazai közoktatásban jelen lévő komplett, egységes pedagógiai rendszereket mutatjuk be. A Montessori pedagógia egyike a legismertebb és legelterjedtebb gyermekközpontú, alternatív pedagógiáknak. Írásunkban egy fővárosi általános iskola tanára mutatja be a Montessori-pedagógia alapelveit és iskolájában megvalósuló gyakorlatát.

Cinege óvoda - Freinet szellemében

A pedagógiai programok zavarba ejtő kínálatában bizony nem könnyű eligazodni. Sorozatunkban igyekeztünk összegyűjteni a hazai közoktatásban jelen lévő komplett, egységes pedagógiai rendszereket. Ilyen a Freinet pedagógia is, melynek alkalmazása Magyarországon inkább az óvodákra jellemző, iskolai szinten csak elvétve fordul elő. A következőkben a nagykovácsi Cinege óvoda életébe pillanthatunk be.

Lépésről lépésre program az iskolában

A pedagógiai programok zavarba ejtő kínálatában bizony nem könnyű eligazodni. Sorozatunkban igyekeztünk összegyűjteni a hazai közoktatásban jelen lévő komplett, egységes pedagógiai rendszereket. A következőkben a Lépésről lépésre programot mutatjuk be, mely a 3 és 10 év közötti gyermekeknek, vagyis az óvodás és kisiskolás korosztálynak igyekszik optimális körülményeket teremteni a körülöttük lévő világ felfedezéséhez.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás