IskolaPedagógusOktatáspolitika

Kötelezővé tennék a Terror Háza látogatását

A Nemzeti alaptanterv részeként, kötelezően előírná a KDNP azt, hogy valamennyi 5-8. osztályos tanulmányait folytató diák a történelem oktatás keretein belül ellátogasson a Terror Háza Múzeumba.

Rubovszky György, Harrach Péter és Tarnai Richárd kedden nyújtotta be az Országgyűlésnek "a diktatúrák által intézményesített gonoszság, valamint a történelem jövő nemzedékek számára történő objektív bemutatásáról" szóló határozati javaslatot.

A látogatást szervező köznevelési intézmény a program tekintetében teljes költségtérítésre lenne jogosult az indítvány szerint.

"A választópolgárok joggal várják el a kétharmados többséget elnyert Országgyűléstől, hogy a felnövekvő nemzedék helyes szemléletformálását megteremtse függetlenül attól, hogy ki milyen ismereteket kapott otthonról" - áll az indoklásban.

Az előterjesztők szerint e kérdés időszerűségét az is igazolja, hogy a Parlament falain belül is vannak olyan képviselők, "akik az objektivitást félresöpörve különbséget szándékoznak láttatni diktatúra és diktatúra között, ezért kiemelten fontos szempont, hogy a felnövekvő nemzedék tisztánlátását elősegítse a köznevelés".

A kereszténydemokrata politikusok azzal érvelnek a kötelezővé tétel mellett, hogy szerintük a most tanító pedagógusok között is vannak, akinek a szemléletét is "csak egy hiányos, hibás oktatás formálhatta". 

Forrás: MTI

 
Kölöknet hozzászólások  
(2 hozzászólás) 
2013 május 10.
zsokedli
Az előző hozzászólóval egyetértve más miatt is meg vagyok döbbenve. Én 25 évesen voltam először a Terror Házában, de napokig a nyomasztó hatása alatt voltam. Komolyan gondolják, hogy ez feldolgozható élmény egy 11-14 éves gyereknek? A én fiaim még kicsik, de szülőként nem vagyok benne biztos, hogy engedélyeznék egy ilyen "kirándulást". Szerintem nem tévedek nagyot, és talán nem is véletlen, hogy általános iskolában ritka a Terror Háza osztálykirándulási célként.
2013 május 02.
ÁT
Rengeteg kérdést vet fel az ötlet. Egyrészt a beterjesztő t. képviselők szemléletét vajon ki formálhatta. Nem ötlik fel a t. képviselők fejében, hogy a szó: kötelező, milyen negatív jelentéstartalommal bírt az idők kezdete óta. Ne tessék lenézni az otthonról hozott ismereteket. A pedagógustársadalom oly mértékű gyalázásának, lenézésének, kiskorúsításának vagyunk szemtanúi, amit minden más demokratikus normák szerint működő országban már réges-régen kikérték volna maguknak. És mindez igaz a társadalom egészére is, bármely szempontok alapján soroljuk csoportokba. Azt vajon kikalkulálták-e a t. képviselők, hogy ez vajon mennyibe kerül, persze közpénzből... Vagy a májulásos kisfröccsözés közben támadt ez a kitűnő gondolat, amiből törvényjavalatot kell gyártani rögvest, nehogy elszálljon az ihlet. Mint a központilag előírt társkeresés. Döbbenetes. Félelmetes.
Kölöknet hozzászólás
aláírás

XA szív vége - Teakiadó