IskolaTanulás

Írni és cipőt kötni sem tudnak az elsősök

Csapnivaló kézírás, rossz mozgáskoordináció és a praktikus reflextevékenységek hiánya – egy német kutató szerint a fiatalok fejlődésbeli rendellenességeinek oka épp úgy lehet a családi háttér, mint a rossz oktatás vagy okostelefonok elterjedése – írja a HVG.HU

Az óvodából kikerülő első osztályosok 70 százalékának hiányoznak praktikus reflexképességei – írja a Stern. A lap egy nürnbergi oktatásügyi szakember, Stephanie Müller kutatásaira hivatkozva fest meglehetősen baljós képet a legújabb generáció problémáiról. Müller szerint a kézírás általános és komoly nehézségnek számít, de akadnak olyan első osztályosok, akik nem csak a cipőjüket nem tudják bekötni, de mozgáskoordinációs zavaraik miatt a hátrafele gyaloglás is túl nagy kihívást jelenthet számukra.

A butulási folyamat okai meglehetősen eklektikusak: a szülői példakép hiányától, a nem megfelelő mennyiségű mozgáson és a rossz tanárokon át, az okostelefonok és tabletek térhódítása által megágyazott internetes szocializálódásig szinte bármi  közrejátszhat a legkisebbek praktikus tudásának visszaesésében.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó