IskolaTanulás

Pályázat fiataloknak!

Szabadfogású számítógép

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány idén hetedszer hirdeti meg nagy sikernek örvendő pályázatát. A <19 Szabadfogású Számítógép versenyre olyan 19 év alatti fiatalok jelentkezését várják, akik a számítógép segítségével készítenek kreatív alkotásokat.

A hangsúly a szabadszelleműségen, a leleményességen és a fantáziadús kivitelezésen van. Olyan alkotásokat várnak a szervezők, amelyek a fiatalok egyedülálló ötleteit, fejlesztéseit leginkább példázzák. A műfaj szabadon választott, a pályamunka lehet akár kép, rajz, animáció, videó, szoftver, hardver, honlap, játék, zene, mobilkommunikációs fejlesztés, kiegészítő alkalmazások, azaz bármi, aminek eszköze a számítógép. Egy a lényeg: legyen kreatív, szokatlan és újító!

A pályázatok leadási határideje október 19. (hétfő) éjfél, a versenyről további információ (pályázati feltételek, nevezési lap, online regisztráció) a verseny weboldalán érhető el.

A beérkezett műveket szakmai zsűri bírálja el, akik a képző-, videó- és zeneművészeti élet meghatározó alakjai, továbbá informatikusok és tanárok. A legjobbnak ítélt alkotásokból pedig a Művészetek Palotájában, a Ludwig Múzeumban nyílik nagyszabású kiállítás december 6-13-ig. A bemutatkozási lehetőségen túl értékes nyereményeket is kapnak az alkotók.

A díjazottak nyerhetnek például RentIT ösztöndíjat, notebookot, Microsoft Xbox játékkonzolt és szoftvereket, T-Home ajándékokat, LG KP500 típusú mobiltelefonokat és további ajándékokat. Idén első alkalommal egy speciális nyereményt is megítél a zsűri, az [origo] mentori programot. E díj nyertesének lehetősége nyílik érdeklődési területének egyik legnevesebb hazai szakértőjétől tanácsokat kérni a további fejlődés érdekében.

Az előző években több mint 4000 nevező, majd 4500 pályázattal jelentkezett a megmérettetésre. A tavalyi évben is rendkívül szórakoztató, illetve szakmailag magas színvonalú alkotásokat díjazhatott a zsűri, a győztes pályamunkák itt megtekinthetőek.

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány 1996 óta foglalkozik a digitális kultúra terjesztésével, elimerést és ismertséget pedig számtalan európai együttműködésen alapuló médiaművészeti kiállításával, kutatás-fejlesztési projektjeivel – mint például a Freemail kifejlesztésével – és nem utolsósorban az immáron hetedik éve megrendezésre kerülő Szabadfogású Számítógép versennyel vívott ki. A c3 célja új projektek létrehozása, művészeti, kommunikációs, oktatási és kulturális programok kezdeményezése, megvalósítása.

A verseny anyagi támogatói az Internet Szolgáltatók Tanácsa, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium. A <19 Szabadfogású Számítógép verseny a Kreativitás és Innováció Európai Éve hazai hivatalos programjaként valósul meg.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó