Különleges helyzetek

A smink nem fedi el a családon belüli erőszak nyomait, de másképpen segíthet!

Stratégiai partnerséget kötött egy kozmetikai cég és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. Az együttműködés értelmében a vállalat anyagi és terméktámogatással is segíti a segélyszervezet által üzemeltetett Titkos Menedékházat, amely a kapcsolati erőszak áldozatai számára nyújt segítséget.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet által üzemeltetett Titkos Menedékház célja, hogy komplex támogatást nyújtson a párkapcsolati erőszak és gyermekbántalmazás miatt menekülni kényszerülő, krízishelyzetben lévő családok számára. Az intézményben 8 fős szakmai csapat – szociális munkások, pszichológus, jogász, családpedagógia mentor és gyógypedagógiai asszisztens – segíti át a családokat életüknek ezen a nehéz időszakán. A Menedékház 7 szobájában összesen 29 főt tudnak egyszerre ellátni, akik a krízisellátásnak megfelelően, maximum 6 hónapot tölthetnek az intézményben. A stratégiai együttműködés keretében az AVON Magyarország éves szinten 7 millió forinttal járul hozzá a Titkos Menedékház fenntartási és üzemeltetési költségeihez, és nagyjából 800 ezer forint értékű termékfelajánlással segíti a krízishelyzetben lévő családok életét. Az áldozatok sokszor minden személyes használati tárgyukat maguk mögött hagyva kényszerülnek menekülni, így az alapvető tisztálkodási szerekkel az ő kényelmüket, beilleszkedésüket igyekszik megkönnyíteni a vállalat.

Az Ökumenikus Segélyszervezet hosszú évek óta kiemelten foglalkozik a kapcsolati erőszak ügyével, a prevencióval, a szemléletformálással és a bántalmazott családok segítésével. Példaértékűnek tartjuk az AVON Magyarország elkötelezettségét ezen a területen, mert ez az elköteleződés lehetővé teszi, hogy valóban hosszú távú és stratégiai programokban működjünk együtt. Nagyon sok a tenni való ezen a területen, örülünk, hogy ilyen partnerre találtunk!” - emelte ki az együttműködés kapcsán Gáncs Kristóf, a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója. „Nagyon fontos számunkra, hogy tanácsadói hálózatunk révén szoros kapcsolatunk van az érintettekkel; Tanácsadóink egyfajta bizalmasként, barátnőként sajnos sokszor látják a családon belüli erőszak árulkodó jeleit, és nyújtanak lelki támogatást az érintetteknek. Így nemcsak vállalati szinten léphetünk fel ezen a területen, de több tízezer tanácsadónk segítségével közvetlenül is tehetünk azért, hogy az érintett hölgyek tudjanak hova fordulni, és ott valóban segítséget kapjanak” – tette hozzá Végh-Kósa Anita.

 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó