Különleges helyzetekAdj teret a tehetségnek 2012

„Adj teret a tehetségnek!” – itt a második évad

Kölöknet koncertek az MVM együttműködésével

A hétvégén folytatódott a Kölöknet és az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közös kezdeményezése, az "Adj teret a tehetségnek!" című koncertsorozat a Millenárison. Idén ősszel első alkalommal két fiatal muzsikus, Gombos Liza és Patonai Bátor szórakoztatta a gyerekeket fuvolajátékkal és tekerőlantos népzenével.

Vasárnap délben a Csokikoncert után két lelkes zenészpalánta léphetett fel a Millenáris Teátrumban. A koncertsorozat célja, hogy a gyerekek kedvet kapjanak a zenéléshez, valamint, hogy megismerkedjenek a klasszikus és népi hangszerekkel. Az ötlet tavaly született és már sok sikeres bemutatót tudhatunk a hátunk mögött. A rendezvényt idén is egy pályázat, majd egy válogató előzte meg, mely egy szakértőkből álló zsűri előtt zajlott. A Dr. Batta András, a Zeneakadémia rektora által vezetett zsűri májusban 60 jelentkezőből választotta ki a legügyesebbeket.

Előadásonként két-három kis muzsikus kap szereplési lehetőséget, idén összesen tizennyolcan. A vasárnapi koncertre a 13 éves Liza Győrből érkezett és Rossini fuvolafantáziát adott elő, a kicsivel idősebb, már középiskolás Bátor pedig szentesi tekerőmuzsikát mutatott be. Az eddigi tapasztalataink alapján a kicsiknek sokkal izgalmasabb egy olyan koncert, ahol gyerekek zenélnek gyerekeknek, mint a szárazabb, hagyományos klasszikus zenei programok. Annyira érdeklődők és lelkesek voltak, hogy még a színpadra is felmásztak, miközben Lukácsházi Győző konferálta a fellépőket.

A tavalyi előadásokról ezen a linken lehet részletesebben olvasni. A legközelebbi koncert november 17-én 15:30-kor lesz a Diótörő című matiné előadás előtt a TEÁTRUMBAN.


Várunk mindenkit szeretettel!

  

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás