Különleges helyzetekFejlődési rendellenességekMozgásában korlátozott

Képességek próbája

Az Ability Park Egyesület országos anti-diszkriminációs vetélkedősorozata

Hitted volna, micsoda akadályt tud képezni egy feléd nyíló ajtó? Próbáld csak meg kinyitni kerekesszékből! Tudod, melyik pénzérménknek sima és melyiknek rücskös a széle? Meg tudod különböztetni a fűszereket az illatuk alapján? És az anyagokat tapintás után? Mert ha vak vagy, nincs más választásod, megtanulod.

Az Ability Park idén nagyszabású, országos vetélkedőműsort indít. „A diszkrimináció csökkentésének elősegítése a médián keresztül - Képességek próbája” c. sorozat célja, hogy közelebb hozza a fogyatékossággal kapcsolatos élethelyzetek játékos megtapasztalásának lehetőségét a nagyközönség számára.

Egy izgalmas, a fogyatékosok életében naponta meglévő, valós élethelyzetekre épülő vetélkedőt követhetnek nyomon az érdeklődők, melyből több adásból álló televíziós műsor készül.

A vetélkedő résztvevői a televízióval közösen bonyolított és sugárzott elődöntőkbe, és a döntőbe juthatnak, és számos értékes nyereményért játszhatnak, többek között egy 2012-es Paralimpiai utazásért.

Hogyan lehet jelentkezni?

A játékos vetélkedőre a kitöltött jelentkezési lap megküldésével lehet. A jelentkezési lapot a www.abilitypark.hu honlapról lehet letölteni.

A jelentkezés feltétele: egy 1-4 perces valós, vagy kitalált történet alapján készített kisfilm készítése, az alábbi témákból választva:

  • Az akadálymentesítés nálunk az iskolában, vagy a településen
  • Hogyan élnek a fogyatékos emberek a környezetünkben?
  • Hogyan tanulhatnak a fogyatékos gyerekek?
  • Ki a kedvenc fogyatékos ismerősöm, mesehősöm, barátom

Ott leszel a tévében!

A legjobb 32 csapat vetélkedését már egy országos televízió is megörökíti, s egy egész ország szurkolhat Neked, egészen a döntőig!

Jelentkezési határidő:

2011. március 15., az info@abilitypark.hu címen.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X