Különleges helyzetekFejlődési rendellenességekMozgásában korlátozott

Nagy Sportágválasztó Rendezvénysorozat 2011

Sikeres évet zárt a Nagy Sportágválasztó. Rendezvényeikkel országosan több mint 100 ezer gyerekhez jutottak el 2011-ben.

A Nagy Sportágválasztó rendezvénysorozat jóvoltából tavasszal már nyolc helyszínen is a sportágválasztásé volt a terep, ősszel pedig még ennél is sűrűbb volt a program, hiszen Budapest mellett 15 városban is találkozhattak az érdeklődők a rendezvénnyel.

A májusi etap Szegeden zárult és összesen 51 ezer érdeklődőt vonzott. A mozgalmas nyári szünet után az első vidéki „fecskénél”, Pakson folytatódott a rendezvénysorozat, szeptember első hétvégéjén, október 1-én pedig Szentesen fejeződött be a Nagy Sportágválasztók 2011-es esztendeje.

Idén is több új helyszín (Kaposvár, Zalaegerszeg, Makó) debütált, Veszprém megyében pedig valóban megyei szintre emelve a rendezvényt, egyszerre 5 helyszínen (Veszprém, Ajka, Pápa, Tapolca, Várpalota) rendeztek Nagy Sportágválasztót. A fővárosban már kilencedszer került sor a Budapesti Nagy Sportágválasztóra, amelyre több mint 20 ezren látogattak ki, összesen pedig több mint 64 ezer látogatója volt az őszi 16 rendezvénynek.

A rendezvény mindenhol egyre nagyobb látogatói számokat produkál, de az adatoknál fontosabbak azok a hatások, melyeket a Nagy Sportágválasztó kivált, hiszen az eseménysorozat kimutathatóan egyre több érdeklődőt irányít a különböző sportegyesületekhez, és erősíti az igényt a rendszeres sportolás és a mozgásgazdag életmód iránt! Egy szó, mint száz, a rendezvénynek pozitív hatása van, és ez manapság nagy kincs. Sok érdeklődőnek mutatja meg a mozgási alternatívákat, sok érdeklődőt gondolkozásra késztet, sok érdeklődő pedig ki is használja a lehetőséget és integrálódik, jelentkezik valamelyik sportágnál.

A Nagy Sportágválasztó mozgalom szervezői azt remélik, hogy 2012-ben a rendezvénynek kevésbé kell pengeélen táncolni a megvalósításhoz szükséges anyagi források előteremtése érdekében, és még több gyermeket és felnőttet tudnak bevonni a mindennapos testmozgásba.

További információ az idei rendezvényekről: www.sportagvalaszto.hu

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó