Különleges helyzetekFelvételiFelsőoktatás

Öko közösségi kampány, vietnámi népviselet, digitális eszközök

Megnyílt az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

Csaknem kétszáz standdal nyitott meg január 21-én a XI. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, a kétnapos rendezvényre negyvenezer érdeklődőt várnak a szervezők. A Papp László Budapest Sportarénában megrendezett oktatási seregszemlén felsőoktatási intézmények, tankönyvkiadók, taneszköz gyártók, külföldi egyetemek, nyelviskolák és szakképző intézmények mutatkoztak be.

Főként továbbtanulás iránt érdeklődő fiatalok, felsőoktatási hallgatók, pedagógusok és a kapcsolódó üzleti szféra szakemberei látogattak ki az oktatási kiállításra. A kiállítók igyekeztek kitűnni a tömegből, egyedi, különleges formában mutatkoztak be, a statikus, klasszikus installációs elemek mellett interaktív eszközökkel vadásztak a diákokra. Az Educatio Press több éves hagyomány nyomán ismét díjazta a kiállítókat: az ötletes oktatási üzenetek megvalósítását, a személyre szabott praktikus információk átadásának módját vette górcső alá.

A kiállítók megjelenését kilenc kategóriában díjazta az Educatio Press Magyar Oktatási Hírügynökség. A kiállítás első napjának délelőttjén már csaknem tízezren érkeztek a szakmai vásárra.

A kiállítással egy időben bonyolítják le a Fókuszban a közoktatás - szakmai fórumot, ahol Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár előadása mellett a szakma elismert képviselői beszélnek majd a legfontosabb oktatási témákról. A szakmai fórumra több száz pedagógust várnak, így előttük is bemutatkozik a Tudáspróba oldala, mely együttműködő partnereket, főként általános iskolákat és pedagógusokat keres a fórum keretében természettudományos szakkörök és játékok indításához, de a pedagógusok véleményére is kíváncsi a tudományos kezdeményezések gyakorlati alkalmazhatóságával kapcsolatban.

A program tematikus tartalmakat, különleges fizikaórákat és ajándékokat kíván eljuttatni általános iskolákba országszerte. A Tudáspróba célkitűzése, hogy az 5-12 éves korcsoport érdeklődését felkeltse a tudományok világa iránt, felfedezésre, együttgondolkodásra bírja őket.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás