Különleges helyzetekFelvételi

Egységes írásbeli a középiskolákba

Már elérhetőek a központi felvételi javítókulcsai!

A vizsgát követően azonnal nyilvánosan is elérhetővé tették a 2009. január 23-24-i központi írásbelik javítókulcsait az Oktatási Hivatal honlapján. Immár a január 31-i, tehetséggondozó iskolákba történő felvételi, valamint a 29-30-i pótló vizsgák javítókulcsai is nyilvánosak.

Kedves Olvasónk, Ön tavalyi, 2009-es cikkünket találta meg. A lenti információk az idén is érvényesek, azzal a különbséggel, hogy 2010-ben az írásbeli eredményéről való tájékoztatás határideje február 11. 2010-es cikkünk, kommentekkel itt érhető el. A 2010-es javítókulcsok itt olvashatók!

A 2009-es egységes középiskolai írásbeli javítókulcsai az Oktatási Hivatal honlapján olvashatók.

:

Útmutató továbbtanulóknak

A könnyebb tájékozódás érdekében itt össze- gyűjtöttük a középiskolai továbbtanulással kapcsolatos cikkeinket.

A dolgozatokról készített értékelőlapokat legkésőbb február 12-ig kell a vizsgázóknak átadni, de előtte lehetővé kell tenni a kijavított dolgozatokba való betekintést. Erre az írásbeli vizsgát követő nyolc napon belül, egy munkanapot (nyolc órát) kell biztosítania az iskolának; a betekintés időpontjáról a dolgozatot írató iskola honlapján tájékozódhatnak.

A megtekintéskor az iskola a feladatlapokról a vizsgázó vagy szülője kérésére és költségére másolatot készít. Lehetséges az elektronikus másolat készítése is, pl. digitális fényképezőgéppel. A vizsgázó és szülője a hivatalos javítókulcstól eltérő értékelés esetén az értékelésére írásban észrevételt tehet, amelyet a megtekintést követő első munkanap végéig – 16 óráig – adhat le az iskolában.

Az eljárás rendjéről való részletes tájékoztatást itt találják meg.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X