Különleges helyzetek

Fogadj örökbe egy macit! Nem is akárkiét...

Immáron hagyományként tartják számon a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány évente megrendezésre kerülő jótékonysági maci árverését. December 3-án, 4. alkalommal kerül kalapács alá annak a 20 hazai hírességnek a macija és személyes tárgya, akik plüss kedvenceik felajánlásával járulnak hozzá a kezdeményezés sikeréhez. A Nobel-díjas Kertész Imre mellett Esterházy Péter Kossuth-díjas író is felajánlotta féltve őrzött mackóját.

Az idei aukción Bereczki Zoltán, Bródy János, Csukás István, Esterházy Péter, Hajós András, Haumann Péter, Hozleiter Fanny „Mosolyka”, Kertész Imre, Kocsis Zoltán, Komjáthy György, Lorán Lenke, Máthé Erzsi, Molnár Piroska, Oszvald Marika, Pál Feri atya, Polgár Judit, Tordy Géza, Varnus Xavér, Vitray Tamás és Zorán plüss macijára lehet majd licitálni.

A fotó csak illsuztráció!


Az elmúlt években sok szó esett a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának fontosságáról. A fogyatékkal élők foglalkoztatási aránya Magyarországon még mindig jóval alacsonyabb, mint az EU-s átlag. Ezen szeretne változtatni a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány és annak jótékonysági aukciója, amelyhez 2012 óta 150 híresség csatlakozott.


A korábbi évekhez hasonlóan nemcsak a plüssökre lehet majd licitálni az árverésen, de minden támogató egy-egy személyes tárgya, a munkásságához kapcsolódó ereklyére felajánlásával is hozzájárul a program sikeréhez. Ott lesz például az a karmesteri pálca is, amellyel 2005-ben megnyitotta Kocsis Zoltán a Művészetek Palotáját, de a Sorstalanság dedikált példánya is kalapács alá kerül.


Az aukció időpontja 2014. december 3. 18:00, helyszíne a Danubius Hotel Gellért. Licitálók jelentkezését az info@fogadjorokbeegymacit.hu e-mail címen várják a szervezők.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó