Különleges helyzetekKölöknet mesék

Mesepályázat eredményhirdetés ELHALASZTÁS

A nagy számú pályzatok miatt előreláthatólag egy-két héttel el kell halasztanunk a Különleges gyermek meseíró pályázat eredményhirdetését, annak érdekében, hogy a zsűri megfelelően tudja értékelni a beérkezett hatalmas mennyiségű mesét!

Kedves Olvasóink és kedves Pályázók!

Megkérjük, azokat, akik mesét küldtek be nekünk a a Különleges gyermek meseíró pályázatra, hogy még egy kicsit legyenek türelemmel, ugyanis a nagy számú beérkezett pályzat miatt el kell halasztanunk az eredményhirdetést két héttel!

Erre azért van szükség, hogy a zsűri megfelelő alaposságal tudja megítélni a meséket, melyeket ezúton is nagyon köszönünk mindenkinek!

A második fordulóba jutottakat e-maiben értesítjuk!

A meseíró pályázat eredményhirdetésének új időpontja: 2013 05. 15.

Addig is olvassák a Kölöknetet!

 
Kölöknet hozzászólások  
(29 hozzászólás) 
2013 május 16.
 
http://www.koloknet.hu/?2200-mesepalyazat-eredmenyhirdetes
2013 május 16.
Alfa
Bocsánat, de már május 16. van és én még mindig nem találok semmilyen eredményhirdetést. Hol találom?
2013 május 15.
Ildikó
Kedves Mindenki,

ma este sor kerül a várva várt eredményhirdetésre!

A második fordulóba jutott pályázók meséinek címeit is nyilvánosságra hozzuk!

Köszönjük a türelmet:
Ildikó
2013 május 14.
Kósza
Én pedig egy személyeskedő Nyúlanyót látok, akihez egyetlen megsavanyodott, türelmetlen, követelőző kommentező sem szólt.
2013 május 14.
Kati
Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy valaki kapott bármilyen visszajelzést? Ma járt le a második határidő.
2013 május 13.
mostmárholnapután :D
Látom itt a végefelé ti nem nagyon látjátok át miről szóltak a kommentek vagy csak gagyi poszt volt a szerk.tagajaitól? :D:D:D
2013 május 13.
Paca
Egyetértek Nyúlanyóval. Nem lehet szépen, csendben holnaputánig várni?
2013 május 13.
Paca
Egyetértek Nyúlanyóval. Nem lehet szépen, csendben holnaputánig várni?
2013 május 13.
Nyúlanyó
Én igazábol itt nem látok problémát, csak egy rakás megsavanyodott, türelmetlen követelőző kommentetlőt...
2013 május 13.
Vera
Úgy nem tetszik ez nekem, ahogy van. Valahogy nem érzem, hogy partnerszámba vennének.
2013 május 13.
zsömi
Hát egy visszaigazoló emailt kaphattunk volna...
2013 május 12.
Fer-Kai
"szóval ezek alapján meddig várjam azt a bizonyos levelet, hogy második fordulóba jutott az írásom, mert megfelelt a pályázati kiírás pontjainak???"

Az az érzésem, hogy ez az értesítés nem fog megtörténni, mert mire szétküldenék a leveleket (a nem túl fontos értesítéssel), a végeredmény is megszületik.

Vannak komolyan elúszott vagy elhalt pályázatok, ahol jogos az ingerültség, de itt szerintem nincs ok türelmetlenkedni.
Mi a csuda múlik néhány napon vagy héten?

(A magam részéről a meseíróknál különösen fontosnak érzem, hogy rendelkezzenek a mesehősökre jellemző erényekkel. Például a türelem erényével - és tanúskodjanak is róla.)
2013 május 11.
pitypang
Akkor én most nem értem. Ha itt, a kommenteket is figyelembe veszem, és a második fordulóba jutás csak annyit jelent, hogy a pály.feltételek alapján megszűrik a pályaműveket, akkor értetlenül állok/ülök az előtt, miért nem kaptam e-mailt arról - mint írtátok - hogy második fordulóba került a mesém. azt sem értem, hogy miért nem lehetett eddig megírni, meddig várjuk (vagy ne várjuk) ezt a bizonyos e-mailt. értem én, hogy ez a megoldás növeli az oldal látogatottságát, de ez az adat eléggé irreleváns.
Szóval, ha a pály.feltételeknek maradéktalanul megfelelt a mesém (én nagykorú, 10.000 karakternél kevesebb, különleges gyermekről szól, aki mind zseniális és fogyatékkal élő is, felnőtt mesél gyereknek, megfelel a Fanni kommentjében írtaknak, mert magam sem gondoltam komolyan, hogy úgy kezdődjön, hogy Tibi néni (70) elmond egy mesét Julcsinak(7), ami így szól:...) szóval ezek alapján meddig várjam azt a bizonyos levelet, hogy második fordulóba jutott az írásom, mert megfelelt a pályázati kiírás pontjainak???
2013 május 10.
Enikő
Kedves Fanni!

Köszönöm szépen a felvilágosítást! Így már értem!
2013 május 10.
Fanni
Kedves Enikő!

Nekem ugyanez volt a problémám, írtam is egy e-mailt, amiben azt a választ kaptam, hogy a "felnőttek mesélnek gyerekeknek" azt jelenti, hogy aki a pályázatot írja, elmúlt 18, tehát felnőtt írja a mesét, és a mesében szereplő karakterek szemszöge nem kötött.
2013 május 09.
Kósza
Szilágyi Diána,
köszönöm a választ.
2013 május 09.
Enikő
Kedves Szerkesztő!
Hivatkoznék egy március 13-ai (19:26)válaszukra (Ildikó néven), miszerint E./1. személyben, a gyermek szemszögéből is írhatjuk a mesét. Én így tettem, ehhez képest most azt írják, hogy csak azt fogadták el, ha felnőtt mesélt gyereknek. Ez így egy kicsit félrevezető. Jó lenne tudni, hogy ha esetleg nem jutottam át a második fordulóba, akkor vajon ezért vagy másért. Előre is köszönöm a választ.
2013 május 09.
szdia
Kedves Mindenki!

Úgy történt, ahogy Fer-Kai nevű kommentelő írta: annyira sok pályázat érkezett, amire álmunkban sem számítottunk. Ez természetesen számunkra nagy öröm, de ezért kicsit tovább is tartott a pályázatok feldolgozása, hiszen egyenként elolvastuk őket, nem hagyhattunk ki egyet sem.

A két forduló csak annyit jelent, hogy előzetesen megszűrtük a pályázatokat: sok olyan érkezett, mely nem felelt meg a pályázati kiírásnak. Így a zsűri tagjai a pályázati kiírásnak megfelelő pályaműveket kapták meg.

A pályázati kiírásban azt írtuk, hogy felnőttek mesélnek gyerekeknek - és ehhez tartottuk-tartjuk is magunkat.

Üdvözlettel:

Szilágyi Diána
főszerkesztő
2013 május 09.
Kósza
Kedves Nyúlanyó, nem a fordulókkal van a problémám, hanem az utólagos korrigálásokkal. Egy pályázati kiírásban mindennek szerepelnie kell, ha valami véletlenül kimarad, akkor is a kiírás alapján kell cselekedni. Nem tudom, van e erre jogszabály, lusta vagyok utána járni, de így korrekt. Mint ahogy illik visszaköszönni, ha köszönnek, illik megköszönni a beérkező pályaműveket, és illik a pályázókat külön-külön értesíteni a módosításokról, mint pl. az elbírálási határidő csúszása. Belátom, hogy meglehetősen nagy munka volna, így elfogadom, ha csak a honlapon szerepel a határidőcsúszás, de a többi módosítással nem szimpatizálok, valahol meg kell húzni a határt. Persze, úgy is fel lehet fogni, hogy a pályázatkiíró adja a díjakat, ezért azt tesz, amit akar, de én ezt az érvet 6 elemit végzett 45 évestől hallottam. A bőrszínét szándékosan nem írom le.

Kedves Fer-Kai, próbálj óvodásoknak lefekvés előtt pl. démonokról, mágusokról mesélni, amikor a Tom és Jerry rajzfilmek is tévútra viszik őket, elhiszik a látottakat, úgy vélik, ha valakinek a fejére dobnak egy vasalót, felpattan és továbbszalad, és persze jót lehet rajta nevetni. Nem mindegy melyik mesét milyen korosztálynak írod, ezért fontos a kiírásban szerepelnie a korosztálynak.
2013 május 09.
Noémi
Én sehol sem láttam, h. 4-8 éves gyerekeknek szóljon a mese:( én 12 éves "segítővel" olvastattam el, neki tetszett, de óvodás korosztályban abszolút nem gondolkodtam.
2013 május 09.
Fer-Kai
Kedves Kósza!

Ha beleírják a kiírásba, hogy "4-től 8 éves gyermekeknek szóljon a mese" (és azt, hogy "elsősorban", mert Ildikó így fogalmazott az első válaszában), akkor is nehéz eldönteni egy-egy meséről, hány évesekhez szól igazán.
Gyermeke válogatja. 8-10-12 éves is szívesen hallgathat, olvashat mesét - pláne, ha megérinti a történet témája, varázsa.
Örüljünk, hogy kiírták a pályázatot, hogy sokan küldtek be mesét, és sikerült meglepni a zsűrit.
A kiválasztás kritériumai között pedig valószínűleg nem fog túl nagy szerepet játszani, hány éveseknek szánta művét a szerző.

(Szerintem a május 15-i eredményhirdetés is nehezen tartható.)
2013 május 09.
Nyúlanyó
Nem értem igazábol a problémát a fordulókkal, kedves Kósza. Emiatt ki sérül? Mi a probléma?
2013 május 09.
Kósza
Kedves Fer-Kai, ne feledd el, az a tényt, hogy a „4-től 8 éves gyermekeknek szóljon a mese”, szintén utólag, a fórumban került említésre. Márpedig a fórumot nem mindenki olvassa.
Ha minden kritérium a kiírásban szerepel, nem csak korrektebb a pályázat, de valószínűleg kevesebb megoldás érkezik, és tartható a határidő.
Így viszont…
2013 május 09.
Fer-Kai
Bocsánat, hogy beleszólok, de a szervezőket, zsűritagokat is meg kell(ene) érteni.
Sokkal több pályázat érkezett, mint amire számítottak, érthető tehát a csúszás és a kétfordulós jelleg. Valahogy szűkíteni kell a kört; dicséretes, hogy minél alaposabban, megfontoltabban szeretnék.
S talán épp azért "nincs itt senki", mert ezen dolgoznak - vélhetőleg Ildikó is (láttam ilyen nevet a szerkesztők, zsűritagok között), aki korábban becsülettel válaszolt mindenkinek.
Türelem...
2013 május 09.
Vera
Hahó, van itt Valaki, Kedves Kölöknet? Miért nem lehet 1 hét alatt válaszolni a föltett kérdésre? Ez itt nem egy aktív weboldal?
2013 május 08.
Kósza
Értem. Ha nincs meghatározva a kiírásban hány fordulós egy pályázat akkor, önök értelmezése szerint utólag, a határidő lejárta után, akár húsz fordulós is lehet.
Nem csak önökhöz érkezik nagyszámú pályázat, szinte mindenhol ez a helyzet, de csak két esetről tudok, ahol utólag módosítottak mindkettő az utóbbi két évben történt, és Kormány pályázat volt.
Az egyik az "Életút" pályázat - szintén utólag lett két fordulós -, a másik a "Trafik" pályázat volt. Engem elszomorít ez a párhuzam, mert sérült gyermekről írtam, és ő sokkal különbet érdemel. :-(
2013 május 02.
Süni
Mikorra várjuk (vagy ne várjuk) az emailt? -bocs a türelmetlenkedésért, de nagyon izgulunk :)
2013 május 02.
Ildikó
Nem volt meghatározva, hogy hány fordulós a mesepályázat, a két fordulóra a nagyszámú beérkezett pályázatok miatt van szükség.
2013 május 02.
Kósza
Úgy emlékszem egy fordulós pályázatról van szó, mitől lett menet közben kétfordulós?
Összes hozzászólás (29) megtekintése »
Kölöknet hozzászólás
aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó