Karantén tippek

Gyerektanulás - 2020. április 15. - Révész Emese: Simi és a rendetlen betűk – hiánypótló könyv diszlexia-diszgráfia témában

Simi és a rendetlen betűk. Révész Emese hiánypótló könyvét szeretnénk ajánlani mindazoknak, akik érintettek valami módon a diszlexia-diszgráfia témában.

 

Révész Emese: Simi és a rendetlen betűkA szerző, saját bevallása szerint, szerette volna megmutatni a szülői és tanulói vívódásokat, mélypontokat, de a lehetséges kiutakat is. A Simi és a rendetlen betűk olyan meseregény, amely nem (csak) a diszlexiáról szól, hanem egy hétköznapi családról, egy igazi kisiskolás elmélkedéseiről, és arról, hogy mindannyian máshogy vagyunk értékesek.

Az iskolakezdés sosem egyszerű. Pláne, ha a betűk sehogy sem akarnak a helyükre kerülni. Ha mindig helyet cserélnek, megfordulnak vagy fejre állnak, az igencsak megnehezíti az egyébként élénk és érdeklődő Simi dolgát. El is megy a kedve az írástól és olvasástól, sőt még a betűtésztától is görcsbe rándul a gyomra.

Vajon hogyan lehet az, hogy mindenki másnak olyan egyszerűen megy, Simi betűit viszont folyton összezavarja a Kavarék Szellem? És mit lehet tenni, hogy ne legyen hatalma a fiú felett? A könyv Gyarmathy Éva, a diszlexia kiváló szakértőjének ajánlásával és lektorálásával készült. És a könyv hőseit Metzing Eszter rajzai keltik életre. Érdemes meghallgatni a Bárkaonline interjúját is az írónővel, amelynek címe: "Van élet a diszlexián túl is..."

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás