Karantén tippek

Szabadidő gyerekkel - 2020. április 08. - TOP 10 - Játékos, vidám feladatok, ötletek a karantén tavaszi szünetre!

TOP 10 - Játékos, vidám feladatok, ötletek a karantén tavaszi szünetre!
Főzéssel, kísérletezéssel, virtuális utazással, családi játékokkal és sok jópofa ötlettel...

TOP 10 - Játékos, vidám feladatok, ötletek a karantén tavaszi szünetre! Főzéssel, kísérletezéssel, virtuális utazással, családi játékokkal és sok jópofa ötlettel.

Itt a tavaszi szünet! Tudjuk, hogy ez most más, mint eddig. Épp ezért sok vidám, játékos és vicces feladattal, játékkal szeretnénk, ha elütnétek az időt! Játszanak most Kicsik és Nagyok. De hogyan lehet ezt zárt térben vagy épp hogy kimozdulva otthonról? Virtuális utazással, játékokkal, ajándékokkal, melynek csak a képzelet szab határt.

Íme a TOP 10 tavaszi szüneti ajánlatunk;

 

  1. Minden nap valami újdonságot próbálj ki! Most ne magolj, pihenj, játssz, nézz érdekes dolgokat, hívj fel olyan barátokat, családtagokat, akik most távol vannak! Találd meg a szépet és az izgalmat a mindennapokban!
  2. focizó gyerekMozogj! Vedd elő a régi játékokat, legyen ez ugráló kötél, játék bowling, vagy akár rajzolj ugróiskolát. Ha tudsz fuss egyet a kutyával, mérd a részidőd. Építs szlalom pályát, ezt bármilyen otthon fellelhető eszközzel, játékkal, dobozzal megteheted, lényeg, hogy kihívás legyen. Ha van módod rá, akkor próbáld ki a szabadban is és tapasztald meg, hogy mennyivel másabb szlalomozni sík, azaz vízszintes talajon, mint meredek lejtőn. Hogy függ össze a szlalompálya és a légellenállás? Erre a Da Vinci Tv Sportlabor című sorozata adja meg a választ, április 11-én, 14 órakor, ha kíváncsi vagy rá, nézd meg, most mindenkinek ingyenes a Da Vinci Tv-csatorna.
  3. Kirándulj, élvezd  a természetet, de csak olyan helyeken, ahol nincs sok ember egyszerre és a közel van Hozzátok, ebben a szüleid biztosan segítenek. Íme néhány kirándulás tipp.
  4. Ültess, egy kis virág magot, zöldséget, bármit! Gondozd és élvezd a napról, napra történő változásokat. Lásd a tavaszt, akár az ablakpárkányodba helyezett növénnyel, akár a teraszon, akár a kertben.
  5. Írj vicces locsolóverset és küldd el a Nagyinak, kézzel írd és rajzolj mellé valami kedveset, ennél nagyobb örömet nem okozhatsz neki, ha már idén a locsolkodás kimarad. Ötleteket innen vehettek.

A cikk teljes terjedelmében a felelosszulokiskolaja.hu oldalon olvasható. 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás