Karantén tippek

Karantén tippek

Hogyan éljük túl a non stop összezártságot a családunkkal? Mivel színesítsük a napjainkat?  Hogyan töltsük hasznosan az otthon töltött időnket? Mivel könnyítsük meg a gyerekek otthon tanulását?
Ilyen és ehhez hasonló kérdések megoldására szeretnénk napi tippeket adni szülőknek és gyerekeknek egyaránt.

Témáink:

  • gyerektanulás
  • szabadidő gyerekkel
  • felnőtteknek kikapcsolódás

Szabadidő gyerekkel - 2020.március 26. - Itt az ideje egy jó kis autogén tréningnek, meditációnak. 

Itt az ideje egy jó kis autogén tréningnek, meditációnak. 

A gyerekkel együtt kezdhetjük csak annyival, hogy leülünk és mozdulatlanul nézünk egy kiszemelt pontot egy percig. Egy kicsit haladóbb verzióban lefekhetünk a földre (savánasza pózban, ha valaki jógázik), a hátunkra, tenyérrel felfele, és megfeszítjük minden porcikánkat, lábfejtől a fejtetőig, majd hangosan kiengedjük a levegőt és ellazítunk.

Egyesek szerint ez a legnehezebb ászana, hiszen teljesen ellazítani magunkat a lábujjaktól a fejtetőig igen nehéz feladat: a savászana a relaxáció klasszikus testhelyzete, amelyet általában a gyakorlás végeztével, az azt lezáró relaxációban alkalmazunk. További részleteket, és pontos kivitelézést itt találjátok:

Ismételjük meg háromszor, ekkorra már elég lazák leszünk. Ekkor az egyik karunkra koncentrálva képzeljük el, hogy belenehezedünk a földbe. Ezt képzeljük el a többi végtagunkra is. Ha már nehezek vagyunk, akkor ugyanígy a végtagokra koncentrálva egyesével képzeljük el, hogy bizseregni kezdenek az ujjaink és felmelegszik a karunk, majd a lábunk. Mindezt jó lassan csináljuk. Ha már nehezek és melegek vagyunk, akkor már csak a légzésünkre koncentráljunk és hagyjuk, hogy a külvilág zajai csak átfolyjanak rajtunk. Ha ügyesek vagyunk, találhatunk egy pontot a fejünkben, amire koncentrálva tényleg megállítjuk az időt. Ha már teljesen kikapcsoltunk, akkor úgy jövünk ki a pózból, hogy lassan megmozgatjuk a lábujjakat, majd a lábakat, utána kézujjakat, karokat, fejet balra és jobbra fordítjuk, nyújtózunk egy nagyot, jobboldalunkra fordulunk és innen lassan felülünk törökülésbe. Nagyobbacska gyerekkel is működik, a kamaszokkal meg pláne, főleg, ha érettségire készülnek. 

Gyermekrelax és meditáció otthontanulás idejére (saját meditációs mesékkel

Hol: Bódor Emőke - Holddalalvó oldalon Facebook élő videóban
Mikor: 03.26. Csütörtök 16 órától
Ajánlott korosztály: 6-10 év és szüleik 

#gyermekjóga #meditáció #otthontanulás

 

Fotó: Pinterest; Gettyimages.com

 
Címkék: napi tippek

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó