Oviblog

10 „gyerekszáj”, ami alaposan beégette a szülőket az óvodában

Ahogy cseperedik a gyermekünk, természetes, hogy szinte ujjongva örülünk minden apró kis fejlődésnek, mérföldkőnek az életében. 

Nincs ez másképp a beszéddel sem, hiszen boldogság tölti el a szívünket, amikor egy nap ráébredünk, hogy a gőgicsélésből milyen hamar kivehető szavak, érthető mondatfoszlányok lettek, idővel pedig már tökéletesen megformált gondolatok születnek meg és hangzanak el a kis óvodásunk szájából. Persze vannak pillanatok, amikor a gyermeki gondolkodással jegyben járó cserfesség kissé kellemetlen helyzetbe hoz bennünket szülőket. Még szerencse, hogy az óvodapedagógusoknak is kimagaslóan fejlett a humorérzéke! Legalábbis csak ebben reménykedhetünk. Íme tíz mókás szösszenet, amit gyerekek adtak elő az óvodában!

# ”- Csak a mamáéknál szokott lenni vacsora...” -mondta a 3,5 évesünk az oviban, nekem meg lángolt a képem, hogy azt hiszik, otthon éheztetjük.

# Az óvónéni meséli, hogy aznap alig ért ki a kicsivel a wc-re, mert hasmenése volt. A gyerekem a következő szösszenettel nyugtatta meg a pedagógust: „Ne aggódj Marika néni, múltkor anya is majdnem betojt az autóban!”

# A gyerekek a kis főzősarokban játszottak az óvodában, az óvónéni épp belehallgatott a beszélgetése, amikor a kisfiam két kis poharat vett ki valaki kezéből: „- Nem tudtad, hogy ebbe nem teát, hanem pálinkát kell tölteni?”

# - Képzeld, a papáméknál „disznóvágtatás” volt! -meséli az óvónéninek az 5 éves kislányunk. -Tényleg, és olyankor mi történik? -tapogatózott az óvónéni, hogy vajon mi lehetett ez a félrehallás. -Hát, versenyeznek a malacok, hogy kiből lesz a kolbász. Gondolom én...” -vonta meg a vállát teljes természetességgel, majd elszaladt játszani a többiekkel.

# „- Bogyó és Babóca, lementek a krimóba...” -adta elő énekelve a 3 éves kisfiam az óvónéninek. Ebből tudtam, hogy el kell beszélgetnem az apósommal, hogy miket tanít a gyereknek...

# „- Minden reggel kávét kell főznöm anyának, különben nem tudna elhozni az oviba!” -mesélte az 5 éves „kis rabszolgám” az óvodában.

# „- És az apa mit dolgozik?” -kérdezte jóhiszeműen az óvónő a nagycsoportos kislányunkat, aki csont nélkül rávágta: „-Szerintem egész nap zenét hallgat, mert fejhallgató van a fején!” -A férjem home officeban dolgozik és gyakran be van dugva a füle, hogy jobban hallja az online értekezleteket.

# „- Szoktatok otthon segíteni a takarításban?” - érdeklődött az óvónéni az egyik tematikus foglalkozás alkalmával, mire az 5 éves fiam felpattant és nagy felháborodással elmesélte: „-Én igen! Mindig nekem kell kidobni az öcsi kakis pelenkáját!”

# „- És ezen a szép képen kik vannak, elmeséled?” - kérte az óvónéni a nagycsoportos fiamat. „- Ez itt apa, ez itt Morci, a kutyánk, ez vagyok én, ez anya, itt meg a nővérem.” „-A nővérednek ilyen nagy haja van?” - próbálta meséltetni. „- Nem, csak sose szokott fésülködni!”

# „- Azt hiszem jövőre nem lesz szaloncukor a karácsonyfánkon!” - mondta gondterhelten az 5 éves Petink az óvódában. „- Miből gondolod?” -nézett rá értetlenül az óvónő. „- Azért, mert a Jézuska biztos látta, hogy apa lelopkodta róla az összeset és többet nem fog hozni. Mert ez nem volt szép tőle.” - azt hiszem a férjem rögtön két fekete listára is felkerült.

 

Nyitókép: GettyImages.com

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: oviblog, gyerekszáj, ovis

Kölöknet hozzászólás

aláírás