Oviblog

Így készíts virágos kartondíszeket az óvodásoddal nyáron!

Itt a vakáció, és bizony ez jóval több otthon töltött időt jelent még azoknak a gyerekeknek is, akik nyáron is mennek majd valamennyit óvodába, vagy esetleg egy klassz tábort is meglátogatnak. Biztosan veletek is előfordul majd, hogy az otthon tartózkodó gyerkőcök miatt esetleg home officeból fogtok dolgozni, vagy a vártnál több szabadnapot kell majd felhasználjatok, hogy vigyázni tudjatok a kicsikre. 


Az ilyen napokra kifejezetten jó, ha készültök játékokkal, rövid foglalkozásokkal, amivel még jobban le tudjátok kötni a gyerekeket, akár a kertetek teraszán, akár a négy fal között. Most egy olyan egyszerű és filléres ötletet hoztam nektek, amit szinte bármilyen papírra, vagy kartonra el tudtok együtt készíteni, csak egy kis kézügyesség, színes filcek és olló, no meg egy kisebb csokor magunk szedte virág szükséges hozzá.

A kisebbeknek az ollóval való munkában még elkelhet némi segítség, a nagyobbak pedig szinte önállóan is nekieshetnek egy-egy kedves darab elkészítésének.

Én most a kertünkből szedtem idénynövényeket a projekthez: hortenziát, levendulát, rózsát, valamint apró sziklakerti növényeket, és két szomszéd fiú, Ádám és Dávid voltak a segítségemre abban, hogy minél változatosabb művek készülhessenek. A képeket nézegetve látni fogjátok, hogy a rajzoknak csak a fantázia szabhat határt, aki pedig magától nem tud figurákat rajzolni, azoknak ajánlom a Pinterestet, ahonnan számtalan sablont le lehet másolni.

Hozzávalók:

# Néhány darab kartonlap (cipősdoboz egyszínű fele is megteszi)
# Filcek, ceruzák, festékek
# Olló
# Ragasztó (nem muszáj, anélkül is meglehet csinálni)
# Rövid szárral levágott virág, levél (kertből, vagy mezőről)
# Madzag, ha fel is szeretnétek lógatni

Így készítsd el:

1)) Végy magad elé egy darab üres kartonlapot, filccel rajzold meg rá a figurád körvonalát. Például egy kerek fejet, vagy egy süni alakját. Ha szeretnéd, ki is vághatod körbe a formát, ha nem képet szeretnél készíteni.

2)) Egy olló segítségével szurkálj lyukakat a figurád tervezett hajának, szőrének, bundájának helyére. A legtöbb virág eltakarja majd a lyukakat, úgyhogy nem is kell túl sok helyen kiböködni a kartont.

3)) Gyűjts virágot a kertben, mezőn, útszélen: lehetőleg rövid szárral, úgy, hogy még át tudd húzni a szálakat a kis lyukakon.

4)) A vágott virágszálakat húzkodd át a képeden kiböködött réseken és igazgasd el őket úgy, hogy a lyukak ne nagyon látszanak. Készíts dús, vagy éppen vékonyszálú frizurát, sörényt, vagy tüskéket: csak a képzeleteden múlik, milyen növényt használsz ezekhez! Amit nem tudsz áthúzni a lukakon (pl. faleveleket), azokat ragasztgasd fel a felületre.

5)) Végül rajzold meg a figurád arcát, színezz, díszíts kedvedre! Ha képet készítettél, szúrd át a kartont felül két ponton, majd fűzz bele madzagot, hogy fel tudd lógatni a remekműveket!

6)) Ha elkészítetted a díszeket, fotózd le a legjobbakat és küldd el nekünk Facebook kommentben, vagy Insta üzenetben, szívesen megosztjuk őket az oldalunkon! Jó szórakozást!

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás