Óvoda

Mennyire zöld az óvodátok?

Mert ha nagyon, és nemcsak a fala, hanem a szellemisége is, akkor érdemes indulnotok a Magyar Mezőgazdasági Múzeum nyílt pályázatán a "Zöld Óvoda" és "Örökös Zöld Óvoda" (2014) cím elnyerésére.

Az nem is kérdés, mennyire fontos, hogy az óvodás korosztály sajátos, korcsoportjának megfelelő élményekre és tapasztalatra építő, azaz tevékenységorientált környezeti nevelésben részesüljön.

Az óvodai környezeti nevelésnek az (is) a feladata feladata, hogy átadja az európai normáknak, ezen belül a hazai jellegzetességeknek megfelelő környezettudatos magatartásmintákat, értékeket és életviteli szokásokat. A fenntarthatóságra nevelés gyakorlati megvalósítása érdekében kifejtett nevelési tevékenységeket végző, kiemelt intézmények rendszerbe szerveződött eszköze a Zöld Óvoda minősítési rendszer.

zöld óvoda

Két címre lehet pályázni: azok az óvodák, akik először gondolják úgy, hogy oktató-nevelő tevékenységük megfelel a kritériumoknak, a Zöld Óvoda, akik már legalább háromszor elnyerték az előbbi címet, az Örökös Zöld Óvoda titulusra pályázhatnak.

A pályázat első üteme április végén lejárt, de a második hullámba (határidő: 2014.szeptember 5.) még be lehet kapcsolódni. Kis üröm az örömben, hogy az elismerés mindössze egy oklevéllel jár,  a múzeum háttérében álló minisztérium sem visszamenőleg, sem a jövőben nem támogatja az nyertes óvoda idevágó tevékenységét anyagilag.

Akiknek viszont így is fontos az elismerés, azok itt találnak részletes leírást a pályázatról.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás