ÓvodaÓvodai mindennapok

Oviblog - Egy új korszak kezdete

A kisfiam most kezdi az óvodát, ám nem hittem volna, hogy ennyire megérint ez a változás, hiszen gyermekem egy ideje már jár közösségbe – egy közeli családi napközibe, ahol remekül érzi magát. Rá kellett azonban ébrednem, hogy ezzel mi, a szülei is átalakuláson megyünk keresztül, és gyermekem a „leválás” újabb, visszavonhatatlan szakaszába lép.

Nézem, ahogy a kis ruhácskáit gondosan kiválogatja, és lassan, picit ügyetlenül - de egyedül magára ölti. Nem is olyan régen még én tettem ki számára ezeket a holmikat, és a pelenkától a télikabátig mindent én adtam rá. De most már nem kell pelenkázni, és a magamban néha Mr. Öntudat-nak nevezett embergyerek napról napra magabiztosabban éli az életét. A szívem megtelik szeretettel, és hálával gondolok a Jóistenre.

Mosolyogva figyelem, ahogy a zokninál – többszöri próbálkozás után megáll a tudománya, és a segítségemet kéri. "Jövök már, Szívem” – mondom, és repesek az boldogságtól, hogy szüksége van rám. Szó nélkül beül az ölembe, és folyamatosan nyomon követi a zoknija felhúzásának rítusát.

Családlátogatás végett nálunk jártak kisfiam új óvónői. Ennek örömére tetőtől talpig kitakarítottam a lakást, csak úgy ragyogott minden. Ám ők – nyilván a jó idő miatt – szívesebben ültek le a teraszon, onnan figyelték új gondozottjuk minden mozdulatát.

A kis emberpalánta nem volt szívbajos, az első perctől kezdve be nem állt a szája. Név szerint bemutatta a kutyáinkat és minket is, majd megállás nélkül szórakoztatta az új jövevényeket. Az óvónők kedvesen átadtak neki egy filcből varrt autót, ami az óvodai jele is lett egyben. Erre válaszul kihozta a két legkedvesebb autóját, és szakszerű, részletes beszámolóba kezdett a kezében tartott járművekről.

Tagadhatatlan, hogy egy korszak valóban véget ért, de közben jó arra is gondolni, hogy jön a következő. Ahol újabb tapasztalatokat és élményeket szerezhetünk babácskámmal, kacarászva, örömködve, és néha sírdogálva. Újabb ismeretségekre tehetünk szert, hiszen a gyerekekkel együtt megismerkedünk újabb óvónőkkel, dadusokkal és szülőkkel.

Várakozással tekintek a jövőbe, bízom benne, hogy kicsi csillagom jól fogja magát érezni az oviban, és szívesen építi be mindennapjaiba az ott töltött időt.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás