Óvoda

Verik a gyerekem az óvodában!

Amikor először jött haza a gyerek azzal, hogy a Peti megverte, Anya nem tulajdonított különösebb jelentőséget neki: megesik, hogy egymásnak esnek a farkaskölykök. Aztán megint megtörtént. És újra. Ráadásul eléggé egyoldalú volt a sztori, a gyerek nem verekedett, hanem egyszerűen verték. Végiggondolta a lehetőségeit...

„Üss vissza, kisfiam”

Majdnem kimondta, a nyelve hegyén volt már, de még időben meggondolta magát. Elvégre nem az Éhezők viadalában vagyunk, hanem az óvodában. A létért folytatott küzdelem eme színterén a gyerek úgyis alulmaradna, mert Peti már hatéves, és széltében-hosszában kétszer nagyobb nála. Milyen anya az, aki az éhes oroszlánok elé lökné a porontyát??

Beszélek Petivel

Nem jó… Multinál robotoló menedzserként tisztában volt azzal, hogy az egyes szintek képviselői nem keverednek tárgyalásba egymással. Peti a gyerekosztályon nyomul, míg ő a középkorú felnőttén, ha elővenné, akkor lúzert csinálna a saját gyerekéből, és ellenséget magából, már ami Peti szüleit illeti, mert nyilván nem hagynák szó nélkül, hogy a gyereküket valaki az ő távollétükben vegzálja.

Beszélek Peti szüleivel

Para. Épp a hétvégi nagytakarítás közben látott (hallott) egy filmet, amelyben a kislányt állandóan bántotta a társa, erre az apja felkereste a szülőket – a zaklató kisfiú édesapja erre rájuk gyújtotta a házat. Ki tudja, pszichopaták az életben is vannak, nemcsak a filmekben, és egyébként is: verné-e Peti a kisebbeket, ha otthon minden rendben lenne?

Beszélek az óvó nénivel

És akkor mi van? Az óvónő nem fizetett bodyguard, nem az a feladata, hogy az oviban töltött órák minden percében azt figyelje, kit gyepál éppen Peti. Nyilván tud beszélni a gyerek fejével, de akkor még az is lehet, hogy onnantól fogva bosszúból csak akkor ver, amikor nem látják. Különben is, az apja gyújtogató, úgyhogy tuti benne lesz a gyerekben is a sunyigén.

Beszéljen a gyerek az óvó nénivel

Igen ám, de  eddig azt tanította neki, hogy ne árulkodjon, oldja meg a problémákat saját hatáskörben. Az nem várható el egy ötéves gyerektől, hogy osztályozza a fennálló krízishelyzetet, és a végeredményhez képest döntsön: árulkodhat-e vagy sem. Mondjuk, azt is elmondta neki annak idején, hogy árulkodni csúnya dolog, de ha úgy érzi, életveszélyről vagy valami komolyabb dolgokról van szó, igenis szólni kell. De kérdés, hogy a verős Peti eléri-e ezt a riasztási szintet?

Keressen a gyerek szövetségeseket!

Kisfiam, a Bandi még a barátod? Jó barátod? A legjobb barátom. És nem tudnál szólni a barátodnak akkor, amikor jön a verés, hogy segítsen? Nem, mert a Bandi is fél a Petitől. OK. Van-e a Petinél erősebb kisfiú az oviban? Van, a Geri. És nem tudnál barátságot kötni a Gerivel, hogy megvédjen a Petitől? Nem, mert a Geri a Napocska csoportba jár.

Anyának itt már elfelhősödött a tekintete, és egyre messzebb került attól, hogy megoldja ezt a verés-dolgot, viszont szíve szerint anyatigrisként védené meg a csemetéjét Petitől, a szörnyűséges családi háttérrel rendelkező hatéves monstrumtól. Végül abban maradtak, hogy a gyerek megmondja a Petinek, hogy csak akkor marad a barátja, ha többé nem veri, de ha ez az ajánlat nem talál méltó fogadtatásra, akkor nagy ívben elkerüli Petit. Szégyen a futás, de néha felettébb hasznos.

A dolog még tesztelés alatt, a sebeket  ellátták.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás