Szülő- és gyereknevelés

4 módszer, ami megnyugtatja a hiperaktív gyereket: érdemes az étrendet is átgondolni

A hiperaktív gyerekek figyelmét nehéz lekötni, szerencsére vannak olyan módszerek, amik segítségével ők is hatékonyan fejlődhetnek. - olvashatjuk a femina.hu oldalán. 


Akár fizikai, akár pszichés probléma áll a háttérben, nem könnyű észrevenni, ha a gyermek hiperaktív, illetve figyelemzavaros, a legtöbbször az óvodai beilleszkedésnél derül ki: nehezebben értenek szót, nem maradnak könnyen egy helyben, és nagyon nehéz lekötni a figyelmüket. Otthon ez abban nyilvánulhat meg, hogy nem lehet vele hosszasan gyurmázni, festeni, állandóan csapong a figyelme.

Egy gyerek hiperaktivitása negatívumnak tűnhet, és valóban az ADHD, azaz a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar egyik tüneteként is fennállhat, befolyásolva ezzel a gyerek teljesítményét, de nem szabad elfelejteni, hogy esszenciális részét képezi a személyiségének - megfelelő menedzseléssel pedig ugyanúgy fejlődhet, mint hasonló korú társai.

Következetes nevelés

A hiperaktív gyerekeknek nagyon fontos az állandóság, a mindennapok megfelelő struktúrája és a szokások kialakítása. A hiperaktivitáson sokat ront a változékony környezet és a megbízhatatlan időbeosztás is, és odafigyelés nélkül az érzelmi hullámvasút egészen magas szintjére kerülhet a kisgyerek.

A cikk teljes egészében a femina.hu oldalán olvasható. 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás