Szülő- és gyereknevelés

Adománygyűjtést indít a Katolikus Karitász a nehéz helyzetbe került családok megsegítésére

Segítő kéz elnevezéssel adománygyűjtő programot indít a Katolikus Karitász a nehéz helyzetbe került családok megsegítésére.


Az MTI-hez szerdán eljuttatott közlemény szerint a gyűjtés október 26-tól november 25-ig tart. A segélyszervezet célja, hogy "két hónappal karácsony előtt azokra hívja fel a figyelmet, akik a mindennapi életben nagy nehézségekkel küzdenek az áremelkedés és a rezsiszámlák növekedése miatt" - írták.

A válság, az árak növekedése mindenkit érint, a legszegényebbek életét azonban ellehetetleníti. Sok családban kérdéses, lesz-e fűtés, miből fizetik a rezsi költségeit és mi kerül a boltban a kosárba - fogalmaztak. "A közösség ereje azonban - ahogyan korábban is - életeket ment, meleget, ételt, gyógyszert, reményt ad" - olvasható a közleményben.

Az adományokat a Katolikus Karitász a válsághelyzetben ellehetetlenülő családok támogatására használja fel segélyakcióiban és felzárkóztató programjain keresztül szakemberei és önkéntesei bevonásával - tették hozzá.

A 1356-os adományvonal hívásásával hívásonként 500 forinttal támogatható a program, a karitasz.hu oldalon online lehet adományozni, és a Katolikus Karitász bankszámlaszámára is várják a felajánlásokat, a közlemény rovatban a téli krízis feltüntetésével.

A tartós élelmiszer és egyéb tárgyi adományok gyűjtőpontjainak listája megtalálható a segélyszervezet honlapján.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás