Szülő- és gyereknevelés

"Csokijátszótér" várja a gyereket Szerencsen, ismert csokoládéfigurák is megjelennek a befogadójátszótéren

Csokoládé tematikájú új, befogadó játszótér épült Szerencsen.

A Szerencsejáték Zrt. 2017 óta 27 befogadó játszóteret épített országszerte, amelyeknek a különlegessége, hogy akadálymentesen megközelíthetők, az egyes játékelemek között kerekesszékkel segítség nélkül lehet közlekedni és magukat a játékelemeket fogyatékossággal élő gyermekek önállóan tudják használni.

A szerencsi befogadó játszótér tematikája egyedi, a város 100 éves történelméhez illeszkedően a játékelemek formája a csokoládét idézi meg.
A befogadó játszótéren megjelennek az ismert csokoládéfigurák, amelyek igazán különlegessé teszik a helyiek számára ezt a közösségi teret.

"Szerencsnek és az egész térségnek nagy öröm ez a különleges játszótér. Köszönet a Szerencsejáték Zrt.-nek, hogy a vármegye második ilyen játszótere a városunkban jöhetett létre. Külön köszönet, hogy arra is nyitottak voltak: a játszótéren a város életében meghatározó, idén 100 éves szerencsi csokoládé története is megjelenhessen" - mondta Koncz Zsófia Szerencs és térsége országgyűlési képviselője az átadóünnepségen.

EZ IS ÉRDEKELHET: Akadálymentes csodajátszótér épült kacskaringós meseösvénnyel, színes játékokkal, mesebeli figurákkal - Budapesten

Koncz Zsófia fantasztikus lehetőségnek nevezte, hogy a játszótéren ép és sérült gyerekek együtt játszhatnak, ami életre szóló pozitív élmény lesz számukra.
A játszótér átadóján Gál Mihály, a Szerencsejáték Zrt. régióvezetője azt mondta: "meggyőződésünk, hogy a közös élmények nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a gyermekek egymásra nyitott, embertársaikat elfogadó felnőttekké váljanak, és ezt a mintát adják majd tovább a saját gyerekeiknek is". 

A nemzeti lottótársaság 20 éve elkötelezetten támogatja a fogyatékossággal élő emberek társadalmi integrációját, minden tizedik munkatársunk megváltozott munkaképességű - tette hozzá a régióvezető.

Forrás: MTI 2023
Fotók: Szerencsejáték Zrt.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás