Szülő- és gyereknevelés

Akadálymentes csodajátszótér épült kacskaringós meseösvénnyel, színes játékokkal, mesebeli figurákkal - Budapesten

Mostantól Kő Boldizsár mesejátszótere segíti a gyógyulásban a Bethesda Gyermekkórházban hónapokig bent fekvő gyerekeket. Az új játszótér igazi mesevilágot teremt, így nyújtva teret a hatalmas gyermeki fantáziának, segítve ezzel a kisbetegek mielőbbi gyógyulását.

A rendhagyó meseösvényt és pszichoterápiás élménykertet május közepén adták át a Bethesda Gyermekkórház Ilka utcai részlegében.

Akadálymentes csodajátszótér - kerekesszékes gyermekek számára is élmény

Velkey György János, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója elmondta, a Kő Boldizsár által tervezett, fából készült játszóteret úgy alakították ki, hogy az a kerekesszékes gyermekek számára is élményt nyújtson.

Készült egy kerekesszékkel használható, speciális hinta, a terápiás foglalkozásra kialakított kunyhók akadálymentesek, továbbá a meseösvény is bejárható kerekesszékkel és a téren úgy helyezték el a játékelemeket, hogy azok ülve is szem-, illetve kézmagasságban legyenek a gyerekeknek.

Kiemelte: olyan tér létrehozása volt a cél, ahol a kórház falai közül kiszakadva, inger gazdag környezetben lehetnek együtt a gyerekek. Ahol egyszerre gyógyulnak és közösségben vannak.

"Szeretnénk a gyógyító munka mellett otthont teremteni azoknak, akiknek eleve nehezített az élete, hiszen vagy tartósan beteg gyermeket nevelnek, vagy hosszú hónapokig gyógyulnak nálunk" - magyarázta, megjegyezve: az intézményben többek közt súlyos epilepsziás, kómás, égési sérült és pszichiátriai betegségekkel élő gyermekeket ápolnak.

A játszótér megvalósulása az igazi összefogás jele is - jelentette ki a főigazgató, majd hozzáfűzte: a 40 millió forintos kormányzati támogatás mellett társadalmi gyűjtés keretében 20 millió forintot kaptak adományozóktól, amit a Bethesda Kórház Alapítvány további 20 millió forinttal egészített ki a tavalyi felajánlott adó 1 százalékból.

Forrás: MTI
Fotó: Bethesda Gyermekkórház

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás