Szülő- és gyereknevelés

Dekoráció saját kezűleg - a halloween jó alkalom a közös alkotáshoz

Nem vagyok nagy kézügyességgel megáldva, de mindig is szerettem festeni, ragasztani, alkotni valami szépet, vagy legalábbis nekem tetszőt. Ezért is volt természetes, hogy a lányommal kiskorától fogva együtt alkotunk. Az ünnepek jó apropót adnak, hogy kézműveskedjünk, így a nagyik polcai is boldogan roskadoznak az újabb és újabb saját kezűleg készített ajándék-alkotásainktól. A halloween pont ilyen alkalom. Az csak hab a tortán, hogy a lányom kedvenc színe a narancssárga


A Pinterest remek lelőhelye a saját kezűleg készített, ún. DIY-tárgyaknak. Érdemes ötletek után kutatni a sok pin között, majd megpróbálni elkészíteni a képen látott alkotást, vagy elkészíteni a saját verziódat. Halloween ünnepére összegyűjtöttünk nektek néhány nagyon jó ötletet, amellyel az ovis csemetédet, de a kisiskolást is jól elszórakoztathatod hosszú perceken át. És még te is élvezni fogod!

1. ötlet – Papírpókok vécépapír-gurigából

# papírpók #wcpapír-guriga

A vécépapír-gurigából aranyos kis pókokat készíthetünk, ami egy ünnepi teríték vicces része lehet.

Az elkészítés menete:

 • A félbe vagy harmadába vágott gurigadarabokat fessük feketére,
 • egy-egy oldalán az olló hegyes végével fúrjunk 3-3 lyukat,
 • majd fekete pipatisztítót (hobbiboltokban kapható) fűzzünk át az oldalain.
 • Ezután kis műanyagszemeket (szintén hobbi-, vagy papírboltból beszerezhető) ragasszunk a pókok testére. A szemekből minél több van, annál mókásabb!
   
  Az ötlet eredetijét itt találod: https://creativefamilyfun.net/cardboard-tube-spiders-for-halloween/

2. ötlet – Tökmagból kirakós

# tökmag #kirakós

Az elkészítés menete:

 • Egy erősebb kartonlapra rajzoljunk fel egy tök formát, három részre osztva, és levelet, szárat is rajzoljunk a tetejébe.
 • Ragasszuk fel a tisztára mosott és megszárított tökmagokat úgy, hogy a részeket szépen kitöltsék.
 • Majd narancsszínű festékkel, a levelet, szárat pedig zöld festékkel fessük meg.

3. ötlet – Tökdíszítés festéssel

# tökdíszítés #halloween dekoráció

Ismerjük azokat a töklámpásokat, amelyeket késsel szoktak kifaragni. Ennél kedvesebb és könnyebb megoldás, ha a tök oldalára festünk huhogó szellemeket vagy mosolygó halloween tökarcokat.

Az elkészítés menete:

 • Mártsuk a hüvelyk-, vagy a mutatóujjunkat fehér festékbe, és nyomjuk rá sokszor a narancs színű tök oldalára, majd a fehér tökkel is így járjunk el, csak narancs színű festékbe nyomva az ujjunkat.
 • Amikor az ujjlenyomatok megszáradtak, vékony ecsettel, vagy filctollal fessünk fekete szemeket, szájakat a szellemeknek, tököcskéknek.
 • A narancsszínű változatnak kis zöld festékkel fessünk szárat is.

    
Az ötlet eredetijét itt találod: https://hu.pinterest.com/pin/336855247136603120/

4. ötlet – Halloween-papírgirland

#feketemacska #frankenstein #

Ezeknek a halloweeni partiarcoknak az elkészítéséhez csak papírlapra, filctollra, ollóra és ragasztóra van szükségünk. A papírok színe legyen narancs, fekete, és zöld, így a család minden tagja elkészítheti a maga kedvenc partiarcát. Ha az arcokat egymásba fűzzük, kész is az igazi családi halloween-papírgirland, ami jól mutat a bejárati ajtó mellé kitűzve, de asztaldíszként is.

Az elkészítés menete:

 • A tök rém-pofához vágjunk a narancsszínű papírból egy hosszú csíkot. Ha A4-es a papír, akkor a hosszúságot a papír mérete adja. Majd vágjunk le a papírlapból egy 5 cm széles csíkot. (A csík mérete 21 cm x 5 cm lesz.) A csík közepére fekete filccel rajzoljunk szemet, szájat, orrot, majd gurigába hajtva ragasszuk össze a papírcsík két végét. A tetejére zöld papírból levél és szár is kerülhet, amit cellux-szal ragaszthatunk a tökre.
 • A fekete macskához a papírcsík a fenti módin készül, 21 cm x 5 cm méretben. Fekete filccel rajzoljuk meg az orrot és a szájat, fehér papírból vágjunk kis papírcsíkokat a bajusznak. Ezután a szemek következnek: hobbiboltban kapható műanyag szemeket használhatunk, de fehér papírból magunk is kivághatjuk a szeme fehérjét, és fekete filccel berajzolhatjuk a szembogarat. A füleket háromszög alakúra vágott papírdarabokból készítsük, és cellux-szal ragasszuk fel a papírcsíkra.
 • A Frankenstein arc alapja a zöld papírcsík, erre készüljön a szem, a száj és az elmaradhatatlan varratok rajza. A kész papírguriga-arcokat fekete papírcsíkokkal illesszük össze: fekete macska, fekete papírcsík, tök rémpofa, fekete papírcsík, Frankenstein arc a sorrend.


Az ötlet eredetijét itt találod: https://hu.pinterest.com/pin/336855247136675142/

Alkotásra fel! Ezek az ötletek pedig különösebb leírásra nem is szorulnak.

Falevél-szellemek, Papírtányérból halloween-arcok, A szellemek feje ping-ponglabda, testük sebkötöző géz

    

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X Karácsonyi könyvvásár