Szülő- és gyereknevelés

Diákok készítettek műsort menstruációs témáról a Kossuth Rádióban, pénzbüntetést szabott ki a Médiatanács

Egy hallgató bejelentésére vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorának június 23-án sugárzott „Válasz-utak” című szegmensét.

A testület közleménye azt írja: a „Vendég a háznál” című műsorszám június 23-án sugárzott „Válasz-utak” című szegmensét állampolgári bejelentés nyomán vizsgálták. A Médiatanács megállapítása szerint a korhatárra tekintet nélkül sugárzott műsorban elhangzottak káros hatással lehettek a hat éven aluli hallgatókra, ezért a nem megfelelő korhatár-besorolás miatt a műsor szolgáltatójára, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-re 100 ezer forint bírságot szabott ki.

A rádiós diákrovat közel 20 perces műsorszámában három diáklány beszélgetett arról, hogyan élik meg a menzesz napjait, milyen bevált praktikákat vetnek be a nyaralás idején, vagy hogy mit jelent mindez a nőiességükben.

A testület egy szekszárdi és egy budapesti rádió heti műsorának vizsgálata nyomán is bírságot szabott ki, nekik 30.000 Ft, illetve 40.000 Ft büntetést kell fizetniük.

Fotó: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás