Szülő- és gyereknevelés

Egy igazi apa nemcsak a számlákat fizeti, hanem azt is megérti, hogy a család az első

Bármelyik férfi lehet apa, de ahhoz, hogy igazából, teljes szívvel és odaadással szeresse a családját egy különleges tulajdonságra is szükség van. Egy igazi apa nem éri be annyival, hogy anyagi támogatást nyújt a családjának, házat épít, “eteti” és “ruháztatja” a gyerekeit, hanem tisztában van azzal, hogy szülőnek lenni nem csak az anyagiak biztosítását jelenti - olvasható a filantropikum.com oldalán.


Egy igazi apa nem elégedne meg azzal, hogy munkába jár, pénzt keres és gondoskodik a családjáról. Természetesen ezek mind olyan felelősségek, amelyeket egy apától elvárnak. Ez azonban sokkal mélyebb ennél. Nem csak arról van szó, hogy házat kell biztosítani a fejük fölé, ételt kell tenni az asztalra, vagy iskolába kell járatni a gyerekeket. Egy igazi apa megérti, hogy az apaság nem csak az anyagi dolgokról szól - írja a filantropikum.com.

Persze, egy szerető apa keményen dolgozhat azért, hogy bármit megvehessen a gyerekeinek, amit csak akarnak. Elmehet pénzt keresni, hogy megengedhessen magának egy pazar nyaralást a feleségével. Azonban egyik sem számít annyira, mint egy olyan apa, aki a családját minden más dolog fölé tudja helyezni az életben. Egy igazi apa mindig a feleségét és a gyerekeit helyezi előtérbe, mert megérti, hogy semmi sem olyan lényeges ezen a világon, mint ők.

Az igazi apa az, aki mindig szakít időt a családjára, függetlenül attól, hogy mennyire elfoglalt. Amikor a felesége vagy a gyerekei szükséget szenvednek, akkor is tudatja velük, hogy számíthatnak rá. Természetesen mindent megtesz azért, hogy a családjának erőt és önbizalmat adjon, amire szükségük van ahhoz, hogy szembenézzenek az élet bármely dolgával, ami esetleg gondot okoz nekik. Ő az a fickó, aki soha nem fogja cserbenhagyni a családját, még akkor sem, ha látszólag leküzdhetetlen akadályokkal kell szembenézniük. Igaz, egyetlen ember sem tökéletes. De egy igazi apa mindent megtesz azért, hogy mindig megjelenjen, amikor a családjának szüksége van rá.

Egy igazi apa mindig mindent megtesz azért, hogy a családja talpon maradjon. Természetesen mindent megtesz azért, hogy a családja együtt maradjon. Könnyen feladja saját szükségleteit és személyes vágyait annak érdekében, hogy a családja mindent megkapjon. Még ha fáradt és kimerült is, minden energiáját a családjának fogja szentelni. Sőt, ha idő és erőfeszítésről van szó, mindig gondoskodik arról, hogy a családja soha ne érezze magát becsapva vagy lemaradva.

Ha odaadásról van szó, az igazi apukáknak soha semmiben sem lesz hiányuk. Egy vér szerinti apa mindig hajlandó lesz a szükséges kompromisszumokra és áldozatokra. Biztos akar lenni abban, hogy a családja boldog és szeretett. Emellett a nevelő szerepét is betöltené. Természetesen egy apa a szárnyai alá akarja venni a gyerekeit. Mindig is szeretné majd őket az élet minden fontos és alapvető leckéjével megismertetni. Emellett annyi bölcsességet akar majd átadni, amennyit csak tud, hogy a gyermekei rendelkezzenek azokkal az eszközökkel, amelyekre szükségük van az életben való boldoguláshoz.

Elkötelezi magát amellett, hogy gondoskodik a családjáról. Ösztönösen soha nem fogja magára hagyni a családját. Hajlandó lenne a poklot is megjárni azért, hogy a családja megízlelhesse a mennyországot. Egy igazi apa nem habozna visszalépni, hogy a családja sütkérezzen a rivaldafényben.

A legfontosabb, hogy egy igazi apa olyan valaki, aki kiváló példaként szolgál a gyermekei számára. Úgy tanítaná meg a fiait, hogyan kell szeretni a nőket, ahogy teljes szívéből szereti a feleségét. Megtanítaná a lányait arra, hogyan védjék meg magukat, és hogyan álljanak ki azért, amiben hisznek. Természetesen nem lesz mindig ott a gyerekei számára fizikai formában. De a tanításai miatt lélekben és szellemben továbbra is velük lesz.

Az igazi apa az, aki gondoskodik arról, hogy a gyermekei alapvető tulajdonságokkal és erényekkel legyenek felvértezve. Ilyen például a kedvesség, az őszinteség, a türelem, a megértés, a nagylelkűség és a szeretet. Természetesen ezek nem feltétlenül olyan dolgok, amelyeket az iskolában tanítanak. Éppen ezért tudatosan törekszik arra, hogy ezeket az elveket megtanítsa a gyerekeinek. Úgy tanít, hogy követendő példát mutat számukra.

Forrás: filantropikum.com

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás