Szülő- és gyereknevelés

Gyakori játszótéri gyermekbalesetek, rovarcsípések sűrgős teendőiről tájékoztatnak az új játszótéri elsősegély táblák

Országszerte 100-130 játszótér kap gyermek elsősegély információs táblát.

Gyermek elsősegély információs táblákat helyeznek ki országszerte a játszótereken - jelentette be a Kulturális és Információs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

Hornung Ágnes közölte, hogy a Magyar Gyermekmentő Alapítvány a családokért felelős államtitkársággal összefogva majdnem háromezer táblát gyártott le, amelyeket vármegyénként 100-130 játszótérre helyeznek ki.

A táblák olyan alapinformációkat tartalmaznak, amelyek kisebb baleseteknél segítik a szülőket a gyermek ellátásában, valamint megmutatják, hogy nagyobb baj esetén mit kell tenni a mentők kiérkezéséig.

Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy tapasztalataik szerint:

   a gyerekbalesetek 75 százaléka megelőzhető lenne, és a szülők sokszor tanácstalanok, ha baj történik.


Ezért indítottak el 18 évvel ezelőtt ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamokat, amelyeken eddig 45 ezer szülő, pedagógus, gyermekfelügyelő vett részt.

Annak érdekében, hogy ennél is több emberhez el tudják juttatni a fontos információkat egy évvel ezelőtt ingyenes gyermek elsősegély-applikációt fejlesztettek, most pedig információs táblákat helyeznek ki, amelyek olyan gyakran előforduló esetekkel kapcsolatban nyújtanak segítséget mint a fej- vagy gerincsérülés, törés, orrvérzés, darázscsípés, allergiás reakció.

Forrás: MTI
Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás