Szülő- és gyereknevelés

Hugh Jackman is üzent az agyoncsúfolt ausztrál kisfiúnak – elképesztő szeretetáradat ömlik Quadenre

Sztársportolók, tévés személyiségek, és átlagos gyerekek álltak ki a törpenövésű kisfiú mellett, aki iskolatársai csúfolódása miatt öngyilkos akart lenni.

Valóságos világméretű mozgalmat indított el az iskolai zaklatás ellen a kilenc éves ausztrál kisfiúról készült szívszorító videó, amelyen sírva könyörög édesanyjának, hogy adjon neki egy kötelet, hogy megölhesse magát. Ahogy arról mi is beszámoltunk, Quaden törpenövésű, ennek a fejlődési rendellenességnek az egyik leggyakoribb fajtája, az achondroplasia alakult ki nála.

Az anya elment a gyerekéért az iskolába, és nagyon megdöbbent, amikor a kisfiú már a kocsiban ülve sírva fakadt, és szörnyű dolgokat mondott neki:

Adj egy kötelet, meg akarom ölni magam... Szíven akarom szúrni magam... Azt akarom, hogy valaki megöljön..."

Az anya, Yarraka Bayles is megszólal a videóban, elmondja, hogy azért posztolta ki a felvételt a Faceboookra, hogy az egész világ lássa, milyen hatással van a terrorizálás egy gyerekre.

Quaden szívszorító története tízmilliókhoz jutott el a közösségi médiában, és elképesztő tömegek, köztük szupersztárok mozdultak meg egy emberként, hogy vigaszt nyújtsanak Quadennek, és elmondják neki: maximálisan mellette állnak, és elítélik a csúfolódókat.

Az ausztrál származású, hollywoodi szupersztár, Hugh Jackman egy Twitter-videóben üzent neki.

Hugh Jackman, aki az X-Men Farkasaként az egyik legkedveltebb szuperhős-karakter, ezt üzente a kisfiúnak és a világnak:

"Quaden, sokkal erősebb vagy, mint hinnéd. És bármi történjék, biztos lehetsz benne, hogy én a barátod vagyok. A zaklatás, a másik bántása elfogadhatatlan. Az élet elég nehéz enélkül is. Mindenki gondoljon arra, hogy a másik ember is küzd valamivel, megvan a maga baja, nincs jogunk még bántani is. Legyünk kedvesek egymással."

A törpenövésű, amerikai komikus, Brad Williams szintén kapcsolatba lépett Quadennel, gyűjtést indított a családnak, hogy segítsen a gyerek megfelelő pszichológiai ellátásában, és kampányt indított a zaklatás ellen.

Az Indigenous All Stars ausztrál rögbicsapat, amelyben bennszülöttek játszanak, meghívta a kis Quadent a vasárnapi meccsükre, ahol a kisfiú pályára is léphetett a játékosokkal.

De üzent számtalan, átlagos kisgyerek is. Ez a kisfiú például elmesélte, hogy őt is csúfolták az iskolában. "Ne is törődj vele, amit azok a srácok mondanak, csak légy önmagad. Maradj az, aki vagy, nehogy már ők győzzenek" – üzente Quadennek.

A család az Instagramon köszönte meg az elképesztő mennyiségű támogató üzenetet és a szeretetet, amit Quaden kapott. A kisfiút kivették az iskolából, mert úgy érzik, "most egy kis pihenésre van szüksége."

Az édesanyja azt ígérte, jogi lépéseket tesz azért, hogy a kíméletlen iskolai zaklatás ne maradjon büntetlenül sem Ausztráliában, sem máshol.

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás