Szülő- és gyereknevelés

Ingyenesen látogatható a Margitszigeti Kisállatkert

Gólya, őzike, póniló és sok - a gyerekek számára - kedves állat várja a látogatókat a Margitszigeti Kisállatkertben, ahová a belépés díjmentes.

Ez a közel 5000 négyzetméter alapterületű, néha vadaskertnek is nevezett állatbemutató kert az 1950-es évek óta létezik, és csak 2002 óta tartozik a Fővárosi Állat- és Növénykerthez.

Megközelítés: A Margitsziget pesti oldal felé néző Duna partján terül el, a Margit és az Árpád hidaktól megközelítően egyenlő távolságra.

Nyulak Szigete

A terület egy részén mezei nyulak is kedvükre ugrándozhatnak, ami felidézi a Margit-sziget egykori természetes állapotát, a kora középkori kolostorkertek és vadaskertek világát, amelyeknek egykor a sziget is otthont adott. Mint ismeretes, a középkorban ezt a szigetet Insula Leporum, vagyis "Nyulak Szigete" néven emlegették.

A kisállatkert másik felében vízimadarak, illetve egyéb díszes madárfajok kaptak helyet. A Bahama, mandarin és a kisasszony récéken kívül különösen az ázsiai selyemtyúkok keltik fel a közönség figyelmét.

A kert belsejében található istálló pónilovak lakóhelye. A fentieken kívül számos bagoly és ragadozó madár is helyet kapott a kertben. Ezek szinte kivétel nélkül olyan állatok, amelyek sérülten kerültek be az állatkertbe, és bár az életüket sikerült megmenteni, emberi segítség nélkül már nem lennének képesek a természetben életben maradni.

Fotók a cikkben: Kölöknet / Fodor Cini

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás