Szülő- és gyereknevelés

Táncsics Judit – Tóth-Farkas Renáta:

Játssz, mesélj és figyelj! - Játékalapú gyermeknevelés a Plukkido módszerével

Móra Könyvkiadó, 2020

A Plukkido-módszer olyan pszichológiai és pedagógiai alapokra épülő nevelési szemlélet, amely a mai kor igényeihez igazodva segíti a szülőket a mindennapokban. A könyv bemutatja azokat a társadalmi sajátosságokat, amelyek a nevelési gyakorlat megváltoztatását indokolják, és kézzelfogható példákkal kísérve rávezeti az olvasót egy játékos, a gyermek fantáziájára építő, együttműködésen és pozitív kommunikáción alapuló útra.

A könyvben leírt célok megvalósítását segítik a játékos feladatok és a gyermekeket megszólító mesés manólevelek. A módszer a Plukkido nevelést segítő termékcsaládját használó több ezer család tapasztalatain, többéves fejlesztésen és az alkotók szakmai tudásán alapul.

Ajánljuk minden kisgyermekes szülőnek, aki meséken keresztül játékosan szeretné problémamegoldásra nevelni gyermekét és önmagát, és kíváncsi arra, hogyan segíthet a fantázia a feszültségek kezelésében.

Dr. Gyarmathy Éva – pszichológus:

A legtöbb szülő, ha lehetne, sokkal több időt fordítana gyermekére, mint amennyit tud, a nagy rohanásban azonban nem egyszerű ezt megoldani. Az együttlétet viszont intenzívvé lehet tenni. Ebben a „Plukkido” játékokra épülő könyvben a játékos megoldások és az ezekre írt példák segítenek a szülőknek a mindennapi problémásabb nevelési helyzetek megoldásában.

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás