Szülő- és gyereknevelés

Komoly pénzbüntetéssel sújtották az anyukát, mert a gyerekei kagylót gyűjtöttek a tengerparton

Külföld – Egy kaliforniai anyukát 88 000 dolláros bírsággal sújtottak, mert gyerekei kagylókat gyűjtöttek a vízparton.
A nyitókép csak illusztráció, forrás: Freepik.

 

Charlotte Russ családi nyaraláson vett részt a gyerekeivel, akik ugyanúgy, mint más gyerekek ilyenkor, lekesen kagylót gyűjtögettek a tengerparton. A szenvedélyes kagylógyűjtéssel az volt a gond, hogy a család mindezt a világ kagylófővárosaként ismert Pismo Beachen tette.

A Halászati Minisztérium az ötgyermekes anyát komoly összegre bírságolta, mert mint az számukra utóbb világossá vált, ezen a helyen a kagylógyűjtés illegális tevékenységnek számít. A pismo kagylók kizárólag a Csendes-óceán keleti részén élnek, és vastag, nagy, háromszög alakú kagylóhéjukról lehet őket felismerni. Az évek során a kagylók populációját drasztikusan csökkentették a tengeri vidrák, de a kagylóállomány a szabályozási erőfeszítéseknek köszönhetően mostanra nőtt. Ezért tilos a kagylógyűjtés.


Pismo Beach, fotó forrása: Wikipédia

   „Éppen, hogy csak hazaértünk a nyaralásból, már meg is kaptam a csekket, amelyen 88 993 dollár állt”

 – nyilatkozta Charlotte.

A megyei bíró azonban enyhítő körülménynek számolta be, hogy a család nem tudott a kagylógyűjtési tilalomról, így 500 dollárra csökkentette a bírságot.

"Azért vannak ezek a szabályozások, mert hagynunk kell, hogy ezek a kagylók elérjék a 11 centimétert, hogy ívni tudjanak, és minden évben legyenek utódaik” – indokolta a bírságot Matthew Gil, a minisztérium munkatársa.

Forrás: Külföld / Daily Mail

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás