Szülő- és gyereknevelés

Munkára felkészítő program indul fogyatékossággal élő fiataloknak

Fogyatékossággal élő fiataloknak szervez munkára felkészítő programot 2024 tavaszán a Salva Vita Alapítvány, olyan személyek jelentkezését várják, akik megváltozott munkaképességeik mellett szívesen próbálnák ki magukat a munka világában.

A Salva Vita Alapítvány 2024 tavaszán egy munkára felkészítő programot szervez olyan fiataloknak, akik fogyatékossággal élnek, és szeretnének munkát találni olvasható az Autisták Országos Szövetségének (AOSZ) honlapján.

Miből áll a felkészítő program?

A program alatt olyan ismereteket fognak elsajátítani a fiatalok, amelyek segítenek a magabiztosabb fellépésben az álláskeresés során, ilyen például a jó önéletrajz megírása, vagy a határozott, megnyerő fellépés az állásinterjú során. Mint írják, lesznek olyan órák, ahol elméleti tudást szerezhetnek az álláskereső fiatalok, és olyanok is, ahol a gyakorlatban is kipróbálhatják magukat, azt hogy milyen lehet egy munkahelyen dolgozni. A program része során a programban résztvevők ellátogathatnak olyan cégekhez, ahol a tanultakat a gyakorlatba is átültethetik és kipróbálhatnak bizonyos munkafolyamatokat. 
 A Salva Vita Alapítvány célja az, hogy a résztvevők tisztában legyenek a saját képességeikkel és értékeikkel.

Kiket várnak a programra?

16 és 29 év közötti fiatalokat, akik jelenleg nem dolgoznak, és szívesen vesznek részt a munkára felkészítő programban. Fontos feltétel, hogy a jelentkező szeressen csoportosban dolgozni és új emberekkel megismerkedni.

A program helyszínei

A kiírásból kiderül: a program februárban és áprilisban is indul, amely tartalmaz csoportos foglalkozásokat, beszélgetéseket egy mentorral, munkahelyi látogatásokat is.
A foglalkozásokat és beszélgetéseket a Szeglet Közösségi Térben (1116 Budapest, Albertfalva u 3/a) tartják, a gyakorlati részek pedig különböző cégeknél valósulnak meg Budapesten belül.

Hogyan kell jelentkezni?

A részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött. Jelentkezni ezen a linken lehetséges: “Együtt az állásig” jelentkezési lap. 
A szervezők előre tájékoztatása szerint, amennyiben sokan jelentkeznek, sajnos nem tudják garantálni minden jelentkező részvételét a programban, ekkor a jelentkezési sorrendet veszik figyelembe. Sikeres jelentkezést követően telefonos egyeztetés történik, amit egy személyes találkozó véglegesít.

Érdeklődés: 

kappel.katalin@salvavita.hu, +36-20-249-69-10
demjen.zita@salvavita.hu, +36-70-452-40-62

Forrás: AOSZ
A fotó csak illusztráció, forrás: Freepik

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás