Szülő- és gyereknevelés

Oviból a suliba - Iskolaérettségi kisokos

Móra Könyvkiadó, 2020

Ajánlom figyelmükbe ezt a szülőknek íródott, praktikus, gyakorlatorientált olvasmányt, mely az iskolába készülő családoknak nyújthat hasznos útmutatót, tanácsokat, az iskolára való alkalmasság eléréséhez gyakorlatokat.

A családok, gyermekek életében egyik fontos fejlődési lépcső az óvodából-iskolába való átmenet, egy új életforma kialakulása. Ezen időszak, főleg, ahol az első gyermek kezdi az iskolát, mindig nagy várakozással, néhol feszültséggel teli. A frusztráltság, esetleges szorongás levezetésében a hiteles, érthető információk megosztása, tanácsok ajánlása olyan fogódzó, mely segít az eligazodásban. Erre hivatott e könyv.

Témájának fókuszában az iskolakezdés előtt álló, óvodáskorú gyermek, és az iskolaérettség, iskolára való alkalmasság kérdésköre áll. Sorra veszi az iskolaválasztási szempontjait, a lehetséges nehézségeket, és azok megoldási módjait. Érthető formában taglalja az óvodás korosztály életkori sajátosságait, csokorba szedi a tanulási képességek (testséma-testtudatosság, téri tájékozódás, beszédkészség, matematikai gondolkodás, írómozgás…) fejlesztésének szülői általi lehetőségeit, ezekhez ötleteket, feladatokat is ajánl fel. Számba veszi az iskolakezdés lehetséges nehézségeit, közérthető módon ír a tanulási problémákról, tanulási zavarokról, és az igénybe vehető segítségekről. Továbbá tanítóknak is ötleteket vázol fel a könnyed, játékos tanulás érdekében.

Jó olvasást és eredményes iskolakezdést kívánok:

                                           Molnár Anikó okleveles gyógypedagógus

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás