Szülő- és gyereknevelés

Programtipp gyerekkel: Korcsolyázzatok a Jégkorszak "állatai" között!

Hóra, jégre, igazi téli hangulatra vágytok? Akkor irány a Magyar Természettudományi Múzeum, ahol beköszöntött a Jégkorszak! A családok kedvéért a múzeum munkatársai megidézik a sarkvidéki jégtakarót és annak természetes élővilágát. Ha szeretitek a téli hangulatot és érdekel benneteket a Jégkorszak lenyűgöző világa, akkor irány a múzeum koripályája, ahol a jégkorszaki és sarkvidéki állatok között korcsolyázhatunk!

Az Északi-sarkvidéken, a tundrán és az Antarktiszon élő, veszélyeztetett állatok preparátumai, valamint a legutolsó jégkorszakban élt állatok rekonstrukciói láthatók a Magyar Természettudományi Múzeum pénteken megnyílt új kiállításán, amellyel egy időben egy beltéri, plasztik korcsolyapályát is átadtak a gyerekeknek.

160 m2-es műjégpályával és 17 kiállítással várják a gyerekeket:
2023. november 17 és 2024. február 17. között, minden nap 9–17 óráig.

A korcsolyapályához kapcsolódó, a legutolsó jégkorszak és a sarkvidék, valamint a tundra leglátványosabb, már kihalt vagy veszélyeztetett állatfajait bemutató kiállítás egyszerre kínál élményt, tudást, szórakozást a család minden tagja számára, és teszi több generációs vonzó programmá a múzeumlátogatást. A Magyar Természettudományi Múzeum fontos missziója, hogy az élővilágot fenyegető, globális klímaváltozás okozta társadalmi problémára már a legifjabb generáció körében felhívja a figyelmet, a fenntarthatóbb és élhető jövő megteremtése érdekében.

EZ IS ÉRDEKELHET: Irány az ország legnagyobb családi élményhétvégéje november 24-25-26!


Fotó: Getty Images 

Hogyan használhatjuk gyerekkel a korcsolyapályát?

A korcsolyapályát múzeumi belépő megváltásával, felelősségi nyilatkozat aláírását követően lehet használni. A nyilatkozat előre letölthető, kinyomtatható, aláírható és a helyszínen leadható, de lehetőség van helyszíni kitöltésre is. A korcsolyapálya használatához a helyszínen az információs pultnál kell időpontot foglalni.

8 éven aluli gyermekek csak felnőtt kíséretében használhatják a pályát.

A helyszínen ingyenesen, kaució letétele mellett lehet korcsolyát kölcsönözni 25-östől 47-es méretig, de saját korcsolyát is lehet vinni.

EZ IS ÉRDEKELHET: Idén is ingyenesen látogatható a mesebeli hangulatot árasztó Karácsonyház!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás