Szülő- és gyereknevelés

Speciális élménynyaralásra pályázhatnak 3-18 éves autista gyermeket nevelő családok

Az élménynyaralásokon szakmailag felkészült fejlesztőpedagógusok várják a gyermekeket és az érintett szülőket többek között autizmus-specifikus fejlesztő foglalkozásokkal, lovas és kutyás terápiákkal, DSZIT-terápiával, kézművességgel, meseterápiával. A szakemberek a szülőkkel is külön foglalkoznak: lelki segély, diagnózis feldolgozás, családterápia, jóga és relaxáló masszázs segíti majd őket a nyaralás ideje alatt.

 

A Vízityúk vízitúra Egyesület az Autistákért pályázatot hirdet kedvezményes családi fejlesztő élménynyaraláson való részvételre 18 éven aluli, autizmussal élő gyermeket nevelő családok részére.

Jógyakorlatok bemutatása a családtagoknak

Az élménynyaraláson önkéntesek és fejlesztő szakemberek segítségével olyan jógyakorlatokat mutatnak be a családoknak, amelyek segítik a szülőket gyermekük otthoni környezetben való fejlesztésében. Mint írják: a magyar ellátórendszer nem fektet hangsúlyt arra, hogy segítse a családok körében a diagnózis feldolgozását, hogy rendszerszinten mutassa meg a szülőknek, mit tehetnek gyermekük fejlődéséért. Az egyesület szakemberei ezeket a folyamatokat igyekeznek elősegíteni azzal, hogy biztonságos közegben adnak lehetőséget az érzések feldolgozására, és egy valóban életminőséget javító tudás elsajátítására. Céljuk minél több családot elérni szociális, anyagi és társadalmi hátterüktől függetlenül, és ehhez anyagi forrást teremteni.

Az élménynyaralás helyszínei és időpontjai

Dédestapolcsány

  • „Hegyek között, Völgyek között”
  • 2024.06.29–07.05. (7 nap 6 éjszaka teljes ellátással)

Sonkád

  • „TÚR az Óperencián”
  • 2024.08.03–08.09. (7 nap 6 éjszaka teljes ellátással)

Tartalmas szakmai programok, családi élmények

Az élménynyaralásokon szakmailag felkészült fejlesztőpedagógusok várják a gyermekeket és az érintett szülőket is az alábbi programokkal: autizmus-specifikus fejlesztő foglalkozások, lovas terápia, kutyás terápia, DSZIT-terápia, kézművesség, meseterápia. A felnőtteknek lelki segély, diagnózis feldolgozás, családterápia, jóga és relaxáló masszázs áll rendelkezésére. A sportolni szeretők pedig különböző hegyi túraútvonalakon, vagy vízen túrázhatnak. Őszinte beszélgetések, nevetések, tartalmas programok várják a családokat. Az étkezéseknél odafigyelnek a diétákra is.

A pályázat rászorultsági alapú

Az autizmussal érintett gyermek költségeit az egyesület minden esetben 100%-ban átvállalja, tehát a gyermek után nem kell fizetni, a hozzátartozók önköltséges térítési díja: 230.000 Ft/fő. Ezen a pályázaton a családtagok nyaralásának költséghozzájárulásához lehet 61-87%-os támogatást nyerni a rászorultság mértékének függvényében.

A szervezők azon családok jelentkezését várják, akik valamennyien részt kíván venni az élménnyaraláson. Azokat a pályázatokat, ahol a család csak egy része (például 4 fős család esetén csak anya+1 gyermek) kíván részt venni, a szervezők elutasítják.

Pályázat benyújtásának határideje

Jelen pályázati kiírás dátumától a szabad helyek rendelkezésre állásáig de legkésőbb

Dédestapolcsány esetében: 2024.05.20-ig
Sonkád esetében: 2024.06.20-ig

Figyelem, a fenti tájékoztató nem teljes körű, minden további részlet a Vízityúk vízitúra Egyesület honlapján megtalálható.

A fotó csak illusztráció, forrás: Freepik

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás