Szülő- és gyereknevelés

Sütirecept gyerekeknek – almás finomság

Az almás morzsasüti receptje olyan egyszerű, hogy gyerekek is könnyedén elkészíthetik. Ebben a Kölöknet séfje, Angéla is segít, aki egy videóban lépésről lépésre megmutatja, hogyan készül. A videót a Cartoon Network csatornán futó Alma és Hagyma c. filmsorozat ihlette. Ha a te gyerkőcöd is szereti ezt a sorozatot, jó móka lesz elkészíteni közösen ezt az almás finomságot.

Az almás morzsasüti receptje tényleg egyszerű, a kicsiknek esetleg az almák hámozásában és szeletelésében segítsünk, és a hozzávalók kimérésében. De a többit már tényleg rájuk bízhatjuk. Gyorsan kész van, és imádni fogja, aki csak megkóstolja.

Almás morzsasüti

Hozzávalók:

  • 1 kg alma (4 közepes alma) megpucolva, feldarabolva
  • 2 ek citromlé
  • 1 tk fahéj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 15 dkg felkockázott vaj

Elkészítés:

A feldarabolt almákat fürdessük meg az 1 ek cukorral elkevert fahéjas citromlében. A morzsához egy magas keverőtálba öntsük össze a többi hozzávalót, és morzsoljuk-nyomkodjuk össze egyszerűen kézzel. A kezünk melege fog segíteni a vajkockáknak, hogy összetartsák a masszát. Végül öntsük a fahéjas almákat egy piteformába, vagy kisebb tepsibe, morzsoljuk az almák tetejére a masszát, majd tegyük 180 Co-os sütőbe 30-35 percre. Vaníliafagyival még felturbózhatjuk.

 

Jó étvágyat kíván Alma és Hagyma, és a Kölöknet séfje: Angéla!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás