Szülő- és gyereknevelés

Üzleti úton volt az anya, amíg elhidegült férje három gyereküket külföldre szöktette

A külföldön élő, magyar származású fiatal édesanya azért fordult bírósághoz, mert több mint egy éve nem kapja vissza gyermekeit az apjuktól.

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Nagy-Britaniában az a férfi, aki három gyermekét külföldre vitte, miközben magyar származású felesége éppen üzleti úton tartózkodott. A családjogi bíró úgy ítélte meg a helyzetet, hogy a férfi többszörösen is megszegte a bírósági határozatot, amely kimondja, hogy vissza kell adnia a gyerekeket az anyjuknak. A bíró arra a következtetésre jutott, hogy a gyerekek érdekében a legjobb, ha a média is beszámol az ügyről.

A libanoni származású, 41 éves apuka még 2022 júniusában vitte magával három gyermekét Libanonba, amíg a magyar származású édesanyjuk Flora Abdul-Sater munkaügyben távol volt. A 30 éves anyuka hiába várta a gyereket hazautazását követően az angliai Eghamba, a férj addigra már eltűnt a közös gyerekeikkel. A feleség azért indított bírósági eljárást elhidegült férje ellen, hogy ezzel vegye rá őt arra, hogy visszahozza neki a kicsiket – írja a Daily Mail.

Az anyuka mindössze telefonon tarthatja a kapcsolatot a három-öt-hét éves gyermekeivel, utoljára a hónap elején beszélt velük. "Ügyfelemnek nincs kapcsolata Libanonnal, és félti a gyermekek biztonságát és jóllétét" – nyilatkozta Flora ügyvédje, Mani Basi.

Tavaly az apa nem tett eleget a bírói utasításoknak, és a tárgyalásokon sem jelent meg – közölte Sonia Harris bírónő az ügy tárgyalásán. A 41 éves Samer Abdul Saterre 18 hónapos börtönbüntetést szabtak ki, amelyet hat hónapra felfüggesztettek, az ítéletet a férfi távollétében mondták ki.

A Dawson Cornwell ügyvédi iroda partnere, aki Abdul-Sater asszonyt képviseli, a MailOnline-nak megerősítette: a három gyermek még mindig Libanonban van.

A fotó csak illusztráció, forrás: Getty Images


 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás