Szülő- és gyereknevelés

Bakancslistás vizes játszóteret mutatunk, ahonnan nem akarnak hazamenni a gyerekek!

Szuper vizes játszóteret ajánlunk, amit érdemes felvenni a nyári bakancslistára. A relatív kis alapterületű, de annál értékesebb élménypark akkor is megér egy kitérőt, ha nem a közelben nyaral a család.

Az új interaktív szabadidőkomplexum a "Vizek háza élménypark" elnevezést kapta, amely Siófok-Zamárdi határán (Balatonszéplak-alsó vasútállomásnál közvetlenül), a Vadkacsa utcában nyitotta meg kapuit. Az élményparkot bármely korosztályú gyereknek ajánlunk, sőt, tanúsítjuk, hogy apukák is villámgyorsan gyermekek lesznek itt újra, és ugyanúgy élvezik a vizeskedést, mint a kicsik.

A Vizek háza élménypark 2023-ban szerda kivételével minden nap 9 és 19 óra között tart nyitva.

"A víz megtalálja az útját..." - mondja mosolyogva Ákos, a Vizek háza élménypark fiatal, ambíciózus ’házigazdája’ miközben szemlélteti a pörgő-forgó játékgátat a rácsodálkozástól elnémúlt gyerekeimnek. Ákos körbekalauzol bennünket a parkon, miközben minden vendéghez van egy-két jó szava. Az itt játszadozó gyerekek kedvelik őt, talán mert érzik rajta, hogy valamikor óvóbácsi akart lenni (ezt tőle tudtuk meg), vagy csak azért mert Ákos az, aki feltárja számukra ennek az igazán izgalmas és mesés vízi birodalomnak a "kapuit"...

Az élménypark nem más, mint egy rendkívül látványos szabadtéri bemutatóterem, aminek különleges játékaira a gyerekek egyenként csodálkoznak rá, és ami összességében vizes játszótérként értelmezhető. Megtaláljuk itt a vízgazdálkodás tárgyait szemléltető játékokat, ismeretszerzésre invitáló makettasztalt, Siófok jelképét mini változatban, óriás puzzle-t, "biciklivel tekerhető" szökőkutat, a vízszűrők egyes rétegeit bemutató mezítlábas tanösvényt és még sok minden mást.

A Vizek háza élménypark nem titkolt célja, hogy miközben hatalmasakat játszanak itt a gyerekek (alig lehet őket hazacsalogatni), játékosan fedezik fel a Balaton vízi világát, és nagyon finoman ráérezhetnek a tó törékeny ökoszisztémájára.

Ha igazán értékeset és tartalmasat szeretnénk mutatni a gyerekeinknek, akkor ezt a helyet feltétlenül ajánljuk. A programra gyerektől függően körülbelül 1-3 órát érdemes rászánni.

Fotók a cikkben: Kölöknet / Fodor Cini

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás