Adj teret 2014

ADJ TERET A TEHETSÉGNEK! Kölöknet–koncertek az MVM együttműködésével

A Kölöknet.hu internetes portál és az MVM Zrt. mint kiemelt támogató 2014-ben már negyedik alkalommal hirdeti meg e pályázatot a magyarországi zeneiskolák tanulói számára. Az alábbiakban a pályázati kiírást osztjuk meg látogatóinkkal, bízva abban, hogy sok helyre eljut a hívószó.

Az „Adj teret a tehetségnek! – Kölöknet–koncertek az MVM együttműködésével” program a klasszikus zeneoktatás iránti érdeklődés, valamint a zeneszeretet erősítését tűzte ki célul azáltal, hogy a magyar zeneiskolák, művészeti intézmények vagy műhelyek tehetségeinek fellépési lehetőséget nyújt az IBS OC színpadán három, a számukra rendezett önálló koncerten.

A zeneiskolák vezetése által pályázat útján jelölt tehetségek közül a szakmai zsűri 21 növendéket vagy kamaracsoportot választ ki, ők lesznek azok, akik a három koncert egyikén bemutatkozhatnak. Két koncertet a klasszikus zenének, egyet pedig a jazznek szentelünk.

A koncertek várható időpontjai: 2014. november 21., november 28. és december 5.

Az „Adj teret a tehetségnek! – Kölöknet koncertek az MVM együttműködésével” program pályázatának keretében a magyarországi zeneiskolák vezetői

meghosszabbított beküldési határidővel: október 16. éjfélig 

juttathatják el jelöltjeik pályázati anyagát – egyéni és legfeljebb 5 fős csoportos produkciókat várunk, iskolánként legfeljebb hármat – a tehetseg@koloknet.hu e-mail címre, a felső korhatár 18 év. Idén nemcsak klasszikus zenei produkciókkal, de jazz darabokkal is pályázhatnak az ifjú tehetségek.

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:

  • a pályázó növendék vagy csoport rövid, 20–25 soros bemutatása (életkor, hangszer, zenei tapasztalatok, zenetanár, fotó, elérhetőségek);
  • a pályázó versenyeken elért eredményeinek felsorolása;
  • a pályázó zenei tudását bemutató hang- vagy videofelvétel (a pályázati e-mail csatolmányaként),
  • egy beleegyező nyilatkozatot, amellyel a pályázó hozzájárul a pályázati videója, a fotója és a – személyi adatok nélküli– bemutatkozása megosztásához.

A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el. A pályázati anyagot a Batta András vezette szakmai zsűri bírálja el. A zsűri tagjai lesznek többek között még Lukácsházi Győző, a Szegedi Szimfonikusok igazgatója és Farkas Gábor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora tanszékének docense.

A kiválasztott növendékeket és az intézményt levélben értesítjük, ezt követően a Kölöknet.hu oldalon, valamint a pályázat Facebook-oldalán is megjelenítjük a fellépők névsorát.

A koncertek ingyenesek!

Mindhárom koncerten lehetőségük lesz a nézőknek arra, hogy az általuk legjobbnak ítélt produkcióra szavazhassanak, ők értékes közönségdíjban részesülnek majd!

A program kiemelt támogatója az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

Az Adj teret a tehetségnek! oldal itt érhető el

A pályázat Facebook-oldala

Információ: a pályázattal kapcsolatos kérdésekkel a Kölöknet szerkesztőségében, a tehetseg@koloknet.hu email címen vagy az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Módra Ildikó
Telefon: +36-30/ 941-2472

Szilágyi Diána
Telefon: +36-30/ 894-2901

Garai Barbara
Telefon: +36-30/ 562-4843

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás