Ajánló

A világ első újrahasznosított mozireklámját vetítették vászonra Budapesten

Budapest 2017-04-22 - Naponta 5000 kilométer hosszú kukásautó-konvojt töltünk tele szeméttel. Észreveszi ezt bárki is, amíg nem teszik az orra elé? Egy budapesti moziban az orrunk elé tették és vetítették ki a filmvászonra. 

A moziban levetített mozireklám videója itt tekinthető meg: ​

Ma a Föld Napján az Erzsébet körúti Art+ Cinema moziban a Földünk, a műanyag bolygó című film megtekintésére érkező közönség meglepődve tapasztalhatta, hogy a vászon előtt egy nagy kupac szemét éktelenkedik, ami ugye nem csak a Föld Napján válthat ki jogos megütközést. Miután mindenki elfoglalta a helyét a nézőtéren, értelmet nyert a látszólag céltalanul odavetett hulladéktömeg, ugyanis a hangszórókból felcsendülő rövid felvezetés után felgyulladt egy lámpa, mely alulról világította meg a szemétkupacot, és mindenki legnagyobb meglepetésére Budapest városának sziluettje jelent meg árnyék formájában a mozivásznon.

A “véletlenszerűen” összehordott szeméthalom ugyanis valójában egy szobor. Szabó Ottó szobrász művének a különlegessége, hogy önmagában nem tűnik műalkotásnak, csupán egy nagy adag szemétnek. Egészen addig, amíg a megfelelő helyről fényt nem kap. Ekkor történik meg a varázslat, pozitív értelemben sokkolva a téma iránt amúgy is fogékony közönséget.

A világ első újrahasznosított mozireklámját vetítették vászonra Budapesten

A performansz a hulladék újrahasznosításban élen járó FCC Magyarország figyelemfelhívó kampányának része volt, melyet a DeepInsight kreatív ügynökséggel közösen készített. 

 
Címkék: ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XKölöknet Szolidaritás