Ajánló

Az Adventi Kerekítő elhozza a csodát, amire mindig is vágytál az ünnepek előtt

Nos, el kell áruljam, hogy a szokásosnál tovább villogott az a bizonyos kis kurzor most a képernyőmön, mielőtt elkezdtem volna begépelni, amit a vadonatúj adventi Kerekítőről gondolok.

Októbert írunk, én pedig gyakorlott Kerekítős szülőként, teljesen gyanútlanul pörgettem át ezt az ünnepi pompában tündöklő, piros borítós kiadványt. Nem tudom jobban fokozni a feszültséget, ezért inkább kibököm végre: elállt a szavam. Aki ismer, az jól tudja, hogy megszállottan imádom a karácsonyi ünneplést, az arra való készülődést, hangolódást pedig talán még annál is jobban. Így, hogy ezt most elárultam, már valószínűleg nem meglepő, hogy a könyvecskét lapozgatva, oldalról-oldalra melegség töltötte el a szívem. Félve írom le, de mire végeztem az áttanulmányozásával, én bizony bekapcsoltam a „christmas fm” online csatornát, hogy tovább fokozzam a hangulatot. Tudom, október van, tudom, a csokimikiknek sem lenne még helyük a boltok polcain. Tudom, tudom, tudom.

De vissza a Kerekítőhöz: szóval azon kaptam magam, hogy nem csak átsuhanok egy-egy versike fölött, hanem nagyon komolyan olvasgatom az egyes verseket, mondókákat követő, érdekes leírásokat. Ezúttal ugyanis az alkotók nem csak az ölben ülő babákra és az óvodás kisgyermekekre gondoltak, hanem bizony miránk, felnőttekre is. Megtudtam például, hogy honnan ered a szánkózás hagyománya, mikor kezdtünk el gyertyát használni és koszorút állítani, kik is (voltak) igazából a krampuszok, milyen gyógynövényekkel harcoltak régen a téli meghűlések ellen, vagy hogy hazánkban mióta zajlik méhészkedés, aminek köszönhetően olyan sok ínycsiklandó édes, mézes süteményt kóstolhatunk az ünnepek alatt. Mindezt a Kerekítőtől megszokott gyönyörű illusztrációkkal tarkítva, ha lehet, ezzel felülmúlva minden eddigi kiadványukat.

És ha mindez még nem lenne önmagában elég, akkor megsúgom, hogy a kötet egy QR-kódot tartalmaz, amelyet felkeresve meghallgathatjuk a könyvecske hanganyagát a legismertebb csatornákon. Még ezt is tudom fokozni: a Kerekítő weboldalán, kapcsolódó baba-mama foglalkozásokat, hanganyagokat, színezőket is találsz, valamint, hogy teljes legyen a varázslat: levélpapírt a Mikulásnak.

Mit is mondhatnék még? Köszönöm Kerekítő Manónak ezt a csodás, ünnepre hangoló ajándékot!

 

 

J. Kovács Judit – Kerekítő Manó Adventi Mondókatára

 

(Móra Könyvkiadó, 2022.)

 

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás