Ajánló

Egy hét múzeumjárás 2020-ban is. Ezúttal Óbudán!

Az 1. és 2. turnust – július 6–10. és 13–17. – 7–11 éves korosztály számára hirdetjük meg, 3. turnust – július 20–24. – pedig a nagyobbaknak (11 éven felülieknek). Gyertek, fedezzünk fel idén is új múzeumokat, új kiállításokat! 

Az előző években is többször látogattunk Óbudára, most először teljes program Óbudai helyszínekhez kötődik. A bázisunk pedig a Tea Kiadónál lesz, innen a legtöbb óbudai múzeum gyalog is elérhető.

A táborok naponta 9-től 17 óráig tartanak (megbeszélés alapján ez kismértékben módosítható). Délelőttönként egy-egy múzeumot látogatunk meg, ahol valamely állandó vagy időszaki kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozással várnak minket.

Ebéd után a bázisunkon műhelymunka során dolgozzuk fel, mélyítjük el a délelőtt látottakat. A műhelymunka eredménye pénteken kiállításon is megnézhető.

Tervezett célpontjaink 2020-ban. Ezek tervek. A meghirdetés pillanatában még nem egyértelmű, hogy idén nyáron a múzeumok milyen feltételek mellett fogadhatnak csoportokat. Szerencsére vannak olyan vagány múzeumpedagógus kollégák, akik szükség esetén szabadtéri foglalkozást szerveznek, és erre Óbuda nagyszerű terep, mert magában is egy múzeum. Idén is törekszünk arra, hogy a művészeti és tárgyi örökséget bemutató helyszínek azonos arányban szerepeljenek. Tehát a lehetséges helyszínek: A Kiscelli Múzeum és a Fővárosi Képtár; az Óbudai Múzeum vagy az Aquincumi Múzeum, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Vasarely Múzeum. Hétfőn, a múzeumi szünnapon építészeti sétát teszünk Óbudán.

Helyszín: 1035 Budapest, Vihar utca 18. (Tea Kiadó a volt Guttmann és Fekete-féle harisnyagyár épületében)

Ebéd külső étteremben.

Turnusok:

1. 2020. július 6-től 10-ig – 7–11 éveseknek

2. 2020. július 13-tól 17-ig – 7–11 éveseknek

3. 2020. július 20-től 24-ig – 11 éven felülieknek

Egy turnust legalább 7 jelentkező esetén indítunk el.

A tábor ára egy gyereknek: 36 500 Ft. Testvérkedvezménnyel: 34 500. (Az ár tartalmazza az étkezések és a belépőjegyek árát is. Az utazási költségre csak egy napon számítunk (csak azoknak, akiknek nincs bérletük erre az időszakra) a részvételi díjon felül 1200 Ft.

Jelentkezni a keteger@gmail.com email címen lehet. 

Jelentkezési határidő: 2019. június 26.

 

 

 
Címkék: ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás