Ajánló

Életünk mellékszereplői – érzelmi lábnyomok az életútvonalunkon

Megjelent Polus Enikő átkeretező, érzelmi intelligenciát fejlesztő könyve, mely rendhagyó módon nyújt segítséget önismeretünkben. Életünk mellékszereplői című könyve igen dolgos olvasmány, hiszen a mese és életmese példák mellett, a mellékszereplők ránk gyakorolt – negatív és pozitív – hatása, annak érzelmi aspektusai is megjelennek a könyvben. Mit hozhat az életünkbe egy biztató tanári szó, mit hozhat egy keményebb edző, mit egy hajléktalan ember és milyen érzelmi „hamuba sült pogácsa” – útravaló –  nagyszüleink intelme, jó szavai?

Ezek mind érzelmi lábnyomok, lenyomatok, melyek az egész személyiségünkre hatással vannak, formálják azt. A könyv az életből merített történeteken és a felnőtteknek szóló mesei szimbólumokon keresztül vezet végig saját életútvonalunkon, támpontot ad az átkeretezéshez, feladatokat az önismerethez. Erre pedig nem csak a koronavírus által okozott bizonytalanságban, nem csak a karanténban, hanem bármikor nagy szükségünk van.

Életünk mellékszereplői - Polus EnikőPolus Enikő kiváló mentálhigiénés- és családsegítő szakember és író. Szakmai és emberi szemlélete mindig is az embert tette a középpontba. Enikő segítő munkáját sokan ismerik és elismerik, legyen szó akár előadásokról, tréningekről, vagy épp a cikkeiről, melyek többsége – büszkeségünkre és örömünkre – a Felelős Szülők Iskolája oldalán olvasható.

November 9-től már a boltokban is kapható, addig előrendelhető frissen megjelenő könyve, az Életünk mellékszereplői címmel. Az átkeretező, érzelmi intelligenciát fejlesztő könyv érdekes és értékes gondolatokat, történeteket tartalmaz mindenki számára érthető módon, csodásan olvasmányosan. Az író saját életútvonalát, a kliensek élettörténeteiből elmondható esethelyzeteket is elénk tárja svédasztalszerűen. Olvashatunk itt az ólomkatona rendíthetetlenségéről, a hajléktalan ember sorsfordító üzenetéről, az üzleti világban sikeres férfi összeomlásáról is. Szól a könyv nőkről, anyákról, családi sorsokról…. nagymamákról és nagypapákról, akik átélték, túlélték a spanyolnáthát, a világháborút, mégis tudtak mosolyogni… mind minták, mintázatok, amiből épp annyi jut el hozzánk, ami megérint, ami ránk tartozik.

Az élet szereposztása – avagy az érzelmi libikókaÉletünk mellékszereplői  - könyvborító

„Amikor valaki közönségként egy színdarabot néz, akkor legtöbb esetben a főszereplőnek szurkol, rá fókuszál, vele érez együtt. Egyértelműnek tűnik, hogy róla szól a színdarab, így főleg csak rá figyelünk. De milyen fontos lenne, hogy észrevegyük a mellékszereplőket is. Mi lenne, ha megfigyelnénk azt, hogy a mellékszerepléseikkel miként vannak hatással a főszereplő életére?  Hiszen a főszereplő nem tudja teljesíteni az életútját, amennyiben a mellékszereplők nem segítik őt. Így van ez az élet nagyszínpadán veled is, mint főszereplő. Ráadásul időnként te is más emberek mellékszereplőivé válsz, ami egy fontos szolgálat is az életedben: alázatot, tiszteletet, minőségi szeretetet, jóságos értékeket alakít ki.” – fogalmaz Polus Enikő saját könyvének tematikájáról.

 

A cikk teljes egészében a felelosszulokiskolaja.hu oldalán olvasható. 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás